Életmód 2013. október 31.

Méregtelenítés chilis sütőtökös salátával

A Nemsüti e heti posztjában a családi méregtelenítés kulisszatitkaiba avat be minket, mégpedig egy ínycsiklandó saláta és egy finom céklaturmix segítségével.

 
«
1/9
»

Finom és egészséges!

Sziasztok!

A napokban beugrottam Zsókához a Nemsüti Bisztróba méregteleníteni, ahol a nyers süti (és a kávé) után összedobott nekem egy salátát és egy jó céklaturmixot. Annyira finom volt, hogy a saláta receptjét, és néhány kedvcsináló fotót magammal hoztam nektek!

Nemsüti

Chilis sütőtökös saláta parmezánnal

Hozzávalók két személyre:

200 g sütőtök
3 db friss chili (ízlés szerint 2-4) apróra vágva
parmezáncsíkok ízlés szerint (kb. 50 g)
rukkola
lolo rosso, vagy római saláta
balzsamecet
olívaolaj
méz
koriander
római kömény
pirított tökmag
lime
só, bors

Elkészítés lépésről-lépésre:

- megpucoljuk a tököt és minél vékonyabb szeletekre vágjuk
- egy tálban összeforgatjuk egy kis balzsamecetes, olívaolajos, római köményes, mézes páccal
- utána felsorakoztatjuk egymás mellé a kontaktgrillbe (grillserpenyő is megteszi) és szép csíkosra sütjük
- egy keverőtálba teszünk 1-1 kisebb marék rukkolát és lolo rossót, majd a már kihűlt (hogy elkerüljük a saláta összeesését) grillezett tököt hozzákeverjük
- ezek után beleforgatjuk a többi hozzávalót: a chilit, a pirított tökmagot, a parmezán felét és egy kis friss koriandert
- végül egy gyors kóstolás után hozzáteszünk még egy kicsi olívaolajat, mézet, sót, borsot, kis limelevet
- a parmezán másik felét tálalásnál szórjuk a tetejére
- végül (esetleg egy kis ropogós, frissen sült bagett kíséretében) megesszük

  • Szerző(k):
  • Nemsüti

Galéria