Fetás céklakrém hétvégi falatozáshoz

2013. november 03.
A lesütött, hűtőben tárolt cékla gyakori és praktikus alapanyag Ízbolygó konyhájában. Most fetás krémverzióban mutatja be nektek.

A téli időszakban mindig van a hűtőmben lesütött cékla, amit igen sokrétűen tudok használni. Jó salátának, krémnek, lehet tölteni, köretnek elkészíteni. Most egy gyors krémet mutatok a hétvégi reggelikhez, vacsorákhoz.

Hozzávalók:

30 dkg sült cékla (tisztítva)
8-10 dkg feta
frissen őrölt bors
rukkola
uborka
zsemle, bagel, kifli, stb.

Elkészítés:

A céklákat megmossuk, a hosszú gyökerét levágjuk. Akkora alufólia darabot tépünk, hogy a céklát majd bele tudjuk csomagolni (egyesével.) Céklánként egy ek olívaolajat locsolunk rá és egy ek sót. Összecsomagoljuk, tepsire ültetjük és 220 fokon kb. egy órát sütjük. Akkor jó, ha könnyen beleszalad a villa.

Hagyjuk kihűlni. ezt követően meghámozzuk, a fetával leturmixoljuk, borsozzuk. Kenyérre kenjük és megesszük. 🙂
Én most rukkolával párosítottam, ami elég erőteljes ízű, de apróra vágott snidlinget is adhatunk a krémhez.

Jó étvágyat hozzá!