Gorgonzolás-diós keksz

2013. november 24.
Borozgatós esték, pattog a tűz a kandallóban, ropog a keksz. A keksz, melyben a csípős kéksajt sütés közben lelágyul és a dióval formás egységet alkot. Következzen Ízbolygó vasárnapi ajánlata.

Hozzávalók körülbelül 40 darabhoz:

10 dkg liszt
8 dkg vaj
2 ek búzadara
10 dkg gorgonzola (vagy bármilyen lágy, aromás sajt)
8 dkg dió



Elkészítés:

A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apróra vágjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, amikor homogén a massza, rudat formálunk belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, hogy valamennyire elvékonyítjuk, majd folpackba tekerjük és tovább formázzuk. Nagyjából 5 cm átmérőjű rudat készítünk. Hűtőbe tesszük 3 órára, vagy kapkodósak mélyhűtőbe fél órára. Kivesszük, kitekerjük a fóliából és fél cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 15 percig sütjük őket. Jó étvágyat hozzájuk!