Életmód 2013. december 19.

Narancsos gesztenyetorta meggyel és étcsokival

A Nemsüti konyhájából most „Sári nagymama” egyik legjobb barátnőjének, Ditta néninek a receptje következik – egy kicsit felturbózva. Vigyázat, annyira finom, hogy még a Nemsüti karácsonyi menüjében is helyet kapott!

Hozzávalók:

1 cukormentes gesztenyemassza
140 g finomítatlan nádcukor
60 g vaj
4 tojás szétválasztva
1 bio narancs reszelt héja
100 g durvára tört étcsoki
1 marék magozott meggy

Elkészítés:

Egy körülbelül 20 centi átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt (légkeverésen) 180 fokra melegítsük elő.
Válasszuk szét a megmosott tojásokat, a fehérjét pár csepp citromlével verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat az összemorzsolt gesztenyemasszát és a narancshéjat. Amikor egyenletes a massza, forgassuk bele a tojáshabot és szórjuk bele a csokit és a meggyet is. Süssük körülbelül 35- 40 percen át, míg már nem ragad rá a tűre.

  • Szerző(k):
  • Nemsüti

Galéria