Tökéletes reggeli – fügés gyümölcsjoghurt

2014. szeptember 04.
ÍzHuszár ezen a héten egy szuper és szezonális reggelivel kényeztet minket. Hétvégére tessék beszerezni a hozzávalókat!

Amióta gasztronómiával foglalkozom, azóta már nem is napokban vagy hónapokban mérem az idő múlását, hanem a szezonok változásában. Mindig megörülök, amikor a piacon felfedezek egy-egy újabb idénygyümölcsöt vagy zöldséget, és rettentően bosszant, ha valamiről „lemaradok”, és a tervezgetett receptekkel egy újabb évet várnom kell. Így volt ez tavaly a fügével is, mert igen rövid idő áll rendelkezésünkre, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Én most igyekszem bepótolni azt, amiről az elmúlt évben lemaradtam, és már sokadik fügés fogásomat készítettem el, amelyek egyike ez a mai recept is. Borzasztóan egyszerű, öt perc alatt összedobható, és szerintem hihetetlenül finom. Ezen felül, ha így kezdjük a napot, akkor a finom reggeli mellett még egy dolog miatt igen hasznos, mégpedig, hogy a füge a szívre és az idegekre is nyugtatólag hat.

Vásárlásnál mindig csakis érett gyümölcsöt vásároljunk, mert ha idejekorán, keményen szedték le, az bizony nem fog beérni később sem. Nagyon hamar megromlik, így egy-két napon belül feltétlenül használjuk fel, máskülönben újra lemaradunk az egyik legcsodásabb őszi gyümölcsről.

Fügés gyümölcsjoghurt

Hozzávalók
• 1 doboz görög joghurt
• 2 db füge
• 2 evőkanál fenyőmag
• 1 evőkanál méz

Elkészítés
A fenyőmagot száraz serpenyőben néhány perc alatt kicsit megpirítjuk, hogy még illatosabb és ízletesebb legyen.
A görög joghurtot egy nagy tálba kanalazzuk, és rátesszük a cikkekre vágott, friss fügét.
Megszórjuk a pirított fenyőmaggal, és mézet csorgatunk rá.