Pihepuha csokis kuglóf

2017. február 16.
Gyerekjáték elkészíteni, az íze viszont mennyei – süssetek a héten pihepuha csokis kulgófot gasztrobloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Ez a sütemény tulajdonképpen egy csoda. Öt perc alatt összeállítható, sütés után pedig fantasztikus, sűrű csokiálom a végeredmény. A legjobb, hogy másnap pont ugyanolyan finom, puha az állaga. Ráadásképpen nem tartalmaz vajat, így laktózmentes és vegán változatban is könnyű megsütni. Önmagában is nagyon jó ízű, de lekvárral, esetleg sós karamellszósszal valószínűleg sírás a vége.

Puha csokis kuglóf

200 gramm liszt
200 gramm porcukor
75 gramm kakaópor
1 zacskó (15 gramm) sütőpor
1 csipet só
450 ml tej (működik szójatejjel is)
3 ek étolaj
1 tk vaníliakivonat

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Egy másik, kisebb tálban vagy mérőpohárban kimérjük a tejet, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliakivonatot. A száraz és a nedves hozzávalókat gyors mozdulatokkal összekeverjük (nem szabad túlkeverni), majd egy kuglófformába öntjük. 55 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.