Mennyei szőlős kocka percek alatt

2017. szeptember 07.
Tökéletes felhasználása az épp mindenütt kapható, érett szőlőnek – süssetek turbó szőlős kockát bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Minden évben eljön az a két-három hetes időszak, amikor hegyekben áll a gyönyörű, illatos, tökéletesen érett szőlő a piacokon vagy a kertekben, aztán pedig otthon a hűtőben. Nem lehet elég gyorsan elfogyasztani a gyümölcsöt, így igazi főnyeremény az alábbi, villámgyorsan összeállítható süti-recept. Külön bónusz, hogy a szőlőt nem szükséges kimagozni hozzá. Ha valakinek van kedve, persze nyugodtan megteheti, de maggal együtt is tökéletesen élvezhető lesz a végeredmény.

7 dkg zabpehely
17 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
22 dkg vaj (szobahőmérsékleten, vagy mikróban kissé megmelegítve)
22 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
fél citrom reszelt héja
4 tojás
2-3 ek tej

2 fürt szőlő, leszemezve

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A zabpelyhet egy nagy tálban összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban konyhai robotgéppel kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, majd jól összekeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy kerek piteformába öntjük a tésztát. 8 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből, és a szőlőszemeket elrendezzük a tetején. További 25-30 perc alatt készre sütjük.