Éder Krisztián fotózta Sas Tamás új felfedezettjét

2014. február 25.
A Sas Tamás rendezésében színpadra vitt Emberi hang című monodráma főszereplőjéről, Fantoly Nikolettről készített képsorozatot Éder Krisztián.

Nem volt könnyű dolga Éder Krisztiánnak legújabb fotózásán: egy különleges színdarab, az Emberi hang című monodráma plakát- és reklámanyagának elkészítésével bízta meg Sas Tamás legújabb rendezésében főszerepet játszó fiatal színésznő, Fantoly Nikolett.

Éder Krisztián kamerája előtt olyan hírességek pózoltak már, mint Palvin Barbara, Trokán Nóra vagy Mihalik Enikő, ám ezúttal az általa készített képeknek nem a női szépséget, hanem a drámában megjelenő mély érzelmeket kellett megjeleníteniük.

A színdarab kommunikációjához készült fotósorozatot a színpadon is megjelenő vívódás hatja át: a színdarab alatt ugyanis a főszereplőnek az érzelmek szélsőséges spektrumát kell bejárnia az önfeledt jókedvtől a kiszolgáltatottságon át a teljes reményvesztettségig. A komoly téma ellenére is vidám hangulatú fotózás profi stábbal zajlott: Éder Krisztián mellett Gönczy Andrea stylist, a világszerte számtalan megosztást generáló Boogie Parfüm című videójának elkészítésében is segédkező Fazekas Richárd sminkes, valamint a Close Hair Salonból ismert Hortobágyi Kászon közreműködtek a képsorozat elkészítésében.

Az Emberi hang című monodráma teltházas előadással debütált, legközelebb február 25-én és március 11-én látható a Spinoza Színházban. A francia avantgardista író-rendező Jean Cocteau 1930-ban írta meg az Emberi hang (La Voix humaine) című drámáját, amely egy telefonbeszélgetésen keresztül mutatja be a Nő lángoló, szenvedélyes szerelmét, míg a vonal túloldalán lévő Férfi a közönség számára sosem hallható.