Új vígjáték az M1-en

2014. szeptember 03.
Egy légitársaság mindennapjait mutatja be a közmédia új televíziós műsora, a Fapad, amely októberben indul.

Szeptember közepéig még forgatják az új, 26 perces epizódokból álló, dokumentarista stílusban készülő 24 részes szériát, amely a hagyományos színészi játékra és forgatókönyvírásra épül. A forgatás június 15-én kezdődött zömmel eredeti helyszíneken, így Ferihegyen, a szerelőhangárokban, emellett felépítettek egy teljes repülőgépbelsőt egy TU-154-es gép alapján.

A történet egy kétes hírű vállalkozó által alapított fapados légitársaság mindennapjait mutatja be, a dokumentarista stílust pedig az teremti meg, hogy egy kábelcsatorna lehetőséget kap arra, hogy a vállalkozás létrehozását megörökítse.

Anger Zsolt mellett a további szerepekben többek közt Végh Zsolt, Gosztonyi Csaba, Kovács Vanda, Bartsch Kata, Andrássy Máté, Gados Béla, Lengyel Tamás, Járai Máté, Tóth Eszter, Téby Zita, Mészáros Piroska, Takács Nóra Diána, Lengyel Ferenc, Tóth Szabolcs, Janklovics Péter, Vida Péter, Dobó Kata, Rezes Judit, Pindroch Csaba és Haumann Máté tűnik fel.

A Litkai Gergely és Vinnai András által írt vígjátéksorozatot Zomborácz Virág, Fazakas Péter és László Péter rendezi. Zomborácz Virág rendező, akinek Utóélet című filmje szeptemberben kerül a mozikba (vele készült interjúnkat itt olvashatod), azt mondta, hogy bár három rendező dolgozik a sorozaton, a helyszínek, az operatőri munka, a színészi játék egységet visz a produkcióba. „A forgatókönyvírók pontos szövegeket írtak, ehhez ragaszkodunk is a forgatás során” – hangsúlyozta, méltatva a forgatókönyv humorát és a helyzetkomikumot. Megjegyezte, hogy a formátum izgalmas játékokra ad lehetőséget, például a színészek bele-belenéznek a kamerába vagy úgy viselkednek, mintha épp nem venné őket a stáb. A sorozat az NBC amerikai csatorna ál-dokumentumsorozatához, az Office-hoz lesz hasonló, de a Fapad meseszerűbb, karikatúraszerűbb és főleg magyarosabb lesz.