Riporter 2017. január 2.

Kevesebbet keresel, mint a szakmádban dolgozó férfiak? Derítsd ki ezen a weboldalon

A brit statisztikai hivatal weboldalán már bárki megnézheti, mekkora a különbség férfiak és nők fizetései között az egyes területeken.

Ideje számokkal megtölteni az üresen kongó „a férfiak többet keresnek a nőknél” frázist, hogy tényleg eltűnhessen a nemi alapú fizetési szakadék. Mert épp arról van szó, hogy hiába hajtogatjuk, csak nem változik semmi, a nők pedig gyakran nem is tudják, mennyivel keres többet az azonos munkakörben dolgozó férfi kolléga.

A brit statisztikai hivatal oldalán most már bárki ellenőrizheti a (természetesen csak az Egyesült Királyságra vonatkozó) adatokat, és megnézheti, mekkora a fizetések közti különbség a női és férfi dolgozók között. Különbség pedig bőven van: átlagosan 18.1%-ot állapítottak meg az összes szakmára vonatkozóan, ami átfordítva azt jelenti, hogy a férfiak fizetéseihez viszonyítva a nők 2016 november 10-től az újév kezdetéig gyakorlatilag ingyen dolgoznak.

Ennél is szomorúbb, hogy szakértők szerint ez a szakadék csak lassan tűnhet el: bár egyes cégek már törekednek rá, hogy egyenlő fizetéseket adjanak nőknek és férfiaknak, a nemi alapú fizetési szakadék legkorábban 50 év múlva mehet csak a süllyesztőbe.

Fotó: Profimédia - Red Dot

  • Szerző(k):
  • KD

Galéria