5 atombiztos tipp szépészeti beavatkozások után

2018. december 04.
Egyre általánosabb jelenség, hogy a nők a természetesebb módszerek mellett az invazív, sebészkés adta fiatalodás lehetőségével is élnek. Dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos elárulta, hogy melyek azok a szerek, amelyek segítségével a szépészeti beavatkozások mellékhatásait csökkenthetjük, és néhány olyan titkos fegyverről is lerántotta a leplet, amelyekkel kíméletesen, biztonságosan, drasztikus beavatkozások nélkül is tehetünk szépségünkért.

Ha valaki akár kényszerből, akár saját döntés alapján sebészkés alá fekszik, vagy komolyabb szépészeti beavatkozás mellett teszi le a voksát, előtte néhány növényi homeopátiás alapanyagot nem árt megismernie, amelyeket gyakran használnak a nehéz gyógyulási időszakot megkönnyítésére.

Régi csodaszer a hegek ellen – Arnica montana, hegyi árnika

  • Bármilyen szépészeti műtét után elősegíti a hegesedésmentes sebgyógyulást, csökkenti a fájdalmat, a véraláfutások mennyiségét. Az elpattant hajszálereket is villámgyorsan gyógyítja, nyom nélkül.
  • A rozáceás bőrt is ápolja.
  • A pókháló vénákat eltünteti – visszérműtét után.
  • A metszett sebek környékén a test természetes reakciójának köszönhetően felszaporodnak a pigmentsejtek, emiatt, ha valaki egy-egy beavatkozás után megfelelő fényvédelem nélkül, túl hamar napra megy, az adott terület pigmentálódhat, örökre barna folt maradhat a környékén. Arnica használatával, a naptól/szoláriumtól való tartózkodás időszaka jelentősen lerövidíthető. Ugyanez a probléma léphet fel hialuronsavas arcfeltöltés, dermaroller használata és mezoterápia esetén is. Mindegyik kezelés gyógyulási idejét lerövidíti az Arnica, így elkerülhető a barna pigmentfoltok kialakulása a bőrön.

A sebek szakértője: Staphysagria, kerti szarkaláb

Késsel vágott vagy műtéti sebszélek szebb, gyorsabb, kevesebb fájdalommal járó gyógyulása céljából 2-3 héten keresztül érdemes használni.

Amennyiben úgy döntünk, hogy kevéssé drasztikus lépésekre vagyunk csak hajlandóak szépségünk érdekében, a természet akkor is csodaszereket tartogat számunkra:

Lycopodium – kapcsos korpafű – a bőr fiatalságáért

Ősi növény, még a földtörténeti ókorból – ekcémára, vagy nagyon száraz bőrre ajánlott. Azok számára, akik korán öregszenek, bőrük száraz, sápadt, vízhiányos, igazi csodaszer lehet egy 3 hetes kúra esetén.

És végül gyógynövények a természet patikájából:

Csipkebogyó: A tökéletes mosolyért

A C-vitamin nem csak egészségünk, de szépségünk megőrzése szempontjából is fontos. A csipkebogyó például magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni a fogínyvérzést, hogy mindig magabiztos és lehengerlő legyen a mosolyunk.
Ahhoz, hogy jótékony hatása a legjobban érvényesüljön, előző este kell beáztatni a bogyókat meleg, de nem forró vízbe. Ez az úgynevezett dekantálás folyamata.

Fotó: Profimédia – Red Dot