Marie Claire Fashion Days: a nagy magyar tervezők idei kollekciói

2014. november 09.
A Marie Claire Fashion Days nagy magyar tervezőinek jövő évi, tavaszi-nyári bemutatói idén is bloggerek és fashionisták sokaságát vonzották. Következzen Festy és Chaby, a SmizeDivat divatbloggerének benyomása az Anda, THE FOUR, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Sarman és a Nude by NUBU bemutatott darabjairól.

Több és nagyobb felbontású képért kattints a fotókra!

The Four

Fiatalos, lendületes, innovatív darabokat láthattunk a minimalizmus jegyében, az áttetsző anyaghasználat pedig még izgalmasabbá tette az összhatást. A fekete-fehér színek mellett belecsempésztek fényes pasztellszíneket, amik üdévé teszik az összhatást. Akik szeretik az egyszerű, letisztult formákat, biztosan megtalálják a márka ruhái közt a magukhoz illő darabokat.

Anda

A kollekció fő színei a fekete-fehér, amelyek csak még tovább fokozzák ruhák minimál hatását. A ruhák vonalai egyszerűek, letisztultak, és egytől egyik szerethető könnyen hordható darabok lehetnek a hétköznapokban is, amelyekben elegancia és kényelem ötvöződik.

Dori Tomcsanyi

Kislányos báj, retro életérzés mely körüllengte a kollekciót. Tomcsanyi Dóri nyomott mintás retro hangulatú kollekciója tökéletesen előre vetítette 2015 nyarát . A pasztellszínek közül a barack, a mandarin, az eper és a meleg szürke árnyalatát láthattuk, melyek idilli-kohéziót alkottak. A midiszoknya, a shortok és a kis kabátok nagyszerű viseletek nyár esti partikra.

Elysian

Az ámulatba ejtő ruhaköltemények egy kis időre az olvasót a vadregényes mesék világába repítette. Tökéletes zeneválasztás,a tervezőtől megszokott légies anyagok és ultarnőies elegancia. A narancssárga bőrtáskák igazi must have darabok a tavaszi/nyári szezonra.

Konsanszky

Igazán progresszív kollekciót láthattunk, melyhez innovatív styling és újfajta látásmód társult. A fejkendők modernkori Jancsi és Juliskát jutatták eszünkbe, de természetesen olyan hölgyeknek készült, akik nem ijednek meg saját árnyékuktól.  A feminin és a maszkulin darabok mixelése, az erőteljes fekete-fehér színkombináció és a rétegek keltették életre az ideális nő vízióját.

Nora Sarman

Ismét egy káprázatos kollekciót láthattunk Nóritól, melyben az ultra nőies sziluettek, a fátyolos lágy esésű matériák csipkével kiegészítve a mesebeli nőalakját idézték. A pasztell színek kislányos báját az erotikus áttetsző csipkék és a mellet takaró kagyló formák ellensúlyozták. A csipke ing, fodros szoknyával akár az utcai viseletek közé is jól illik egy színes tornacipővel vagy egy drámai bakanccsal.

Nude by NUBU

A NUDE by NUBU szerethető, kényelmes és kifejezetten városi fiatalokat megcélzó darabjai között szoros, viselőjüket korlátok közé szorító ruháknak nem volt helye. Az egyszerűségre törekedő, laza darabok igazi urbánus frissességet hoztak az est show-i közé, amit csak tovább színesített az a tény, hogy a NUDE by NUBU a Marie Claire Fashion Days nagy tervezői bemutatóin egyedüliként mutatott be férfiruhákat is, amelyek között – a női vonalhoz hasonlóan – a szürke, a fehér és a fekete dominált, de azért fel-felbukkantak a földszínek paszteles árnyalatai is.