Marie Claire Expressz :: Komlósi Dániel

2012. február 07.

A lap tördelőszerkesztője és… És itt egy végtelen lista állhatna, a nyomdától a marketinges tennivalókig, a meghívók gyártásától az online tartalmakig ő az állandó ügyeletes, és sajnos technikai problémákkal is mindenki őt találja meg közülünk. Profi grafikus, egyszer szociológiából is meglesz a diplomája, borban-felesben is szakértő, és vele a legjobb kávézni. De van még tovább is…

1. A Pantone színskála neked legszebbje?

14–0848 TCX. Ugye mindenkinek világos, hogy melyikre gondolok? A lustábbak kedvéért: ez volt 2009-ben az év színe, a mimóza.
2. Ha te lennél a pokolban az ördög maga, hogyan büntetnéd a hozzád delegált, elhalálozott újságírókat?
Egymilliárdszor leíratnám velük, hogy „Még a pokolban sem adhatok le olyan cikket, amelyből hiányoznak a kreditek, bokszok és konkrétan a fontos információk.” Vagy egyszerűen – egy kötelezően végighallgatandó – hosszú monológba kezdenék az szubtraktív színkeverésről.



3. Klinika, Guldenburgok vagy Dallas?

Természetesen A klinika, Hildegard főnővért senki se tudja lepipálni. Jobb volt, mint Ratched nővér a Száll a kakukk fészkére címűben, bár tény, hogy őt nem is borította ki annyira McMurphy.
4. Hány este alatt lehet körbejárni az összes budapesti romkocsmát?
Sok, a komoly munkára időt és energiát kell szánni. Évek óta próbálok javítani a szintidőn, de valahogy mindig kerülnek elő a semmiből új helyek, amelyek tönkreteszik még a legalaposabb tervezést is.
5. Szép vagy, alföld, legalább nekem szép?
Ööö, izé, Petőfinél sem értettem igazán…
6. Francia, olasz vagy brit Marie Claire?
Olasz, nem látni rajtuk semmiféle görcsölést.

7. Álmodtál már betűkkel?
Betűkkel még konkrétan nem, de sok évvel ezelőtt, amikor még rádiós hírszerkesztőként dolgoztam, az önkormányzati választások éjszakáján állítólag reggelig mondtam álmomban az egyes körzetek eredményeit. Ráadásul pontosan.
8. Okostelefon nélkül az élet olyan, mint…
…az élet csoki nélkül. Teljesen felesleges. Na jó, komolyan, ha elveszne, megszűnnének a baráti kapcsolataim, mert senkinek sem tudom a számát, nem válaszolnék többet e-mailekre, nem tudnám, hová és mikor kell mennem. Na és soha többé nem kelnék fel reggel az előre 2 perces közökkel beállított 3 ébresztési időpont hiányában – jól kihasználom az okostelefont, ugye?!


9. Csoki, csoki vagy csoki?
Talán egy kis csoki, soha nem elég belőle, de ha kimarad az ebéd, akkor jöhet egy kis mézes kalács, korpás keksz, valami ismeretlen szójacucc, amit Eszter (a Marie Claire művészeti vezetője) szállít folyamatosan, szóval gyakorlatilag bármi, csak rágcsálni lehessen.
10. Az első oldal, amelyre reggel rákattintasz?
Közvetlenül azután, hogy szétvertem és eldobtam a sípoló telefonomat, egy japán grafikus Tumblr-oldala.
11. Bármelyik történelmi korban bárhol élhetnél, és bárki lehetnél – válasz?
François Villon és Arthur Rimbaud keveréke lennék, aki Toulouse-Lautrecnek képzeli magát egy pohár abszinttal a kezében.
12. Magyar zenekar, akiket a végtelenségig el bírnál hallgatni?
„Van olyan magyar zenekar? Hát az Illés!” – kaptam meg értetlenkedésemre a választ Fontitól (a Marie Claire képszerkesztője). Nincs ilyen, már Dolly sem a régi…
13. 2012-ben biztosan…
Intim Torna Illegál.
+ 1 A legostobább szólás-mondás?
Új év, új élet.
Shit – minden rajta maradt a képen: koszos bögre, késett meghívó
és még a Szerelem himnusza is bármikor elérhető