Grafikus és színpompás nyári táskák az Anna Amélie márkától

2018. június 24.
Oláh Anna, az Anna Amélie tervezője az igazi életörömet jeleníti meg színpompás, szépséges táskáiban. Célja a nőiesség hangsúlyozása a színek és formák harmóniája által, letisztult és egyszerű eleganciával. A legfinomabb bőrből, szépséges színekben készült táskáit mindig valamilyen különleges kiegészítővel, egyéni ötlettel teszi egyedivé és teljessé.

Az Anna Amélie márka idei kollekciói különösen izgalmasnak ígérkeznek, a márka jelenleg óriási termékfejlesztésen megy keresztül. Ennek jegyében idén nyáron nem is egy, hanem két teljesen eltérő stílusú csodás nyári minikollekcióval kényeztet minket a márka, az őszi szezonban pedig a klasszikus alap-fazonok átalakítva, felfrissítve jelennek majd meg. „A jövő nőjének táskáján dolgozom…. erről még csak ennyit árulhatok el, de azt megígérem, hogy nagyon izgalmas lesz” –mondja a titokzatos őszi kollekcióról Oláh Anna, a tervező.

Summer Heat

Az idei nyári szezon kedvence a Summer Heat Collection, amely a márka ikonikus grafikai elemei és a pasztell árnyalatok köré épül majd. A minikollekcióban megjelenik a bőr kombinációja új textúrákkal, az eddigi években használt fekete-fehér színvilág pedig néhány szépséges pasztellel bővül.

A rajzolás Anna egyik első számú hobbija, kedvenc meditációs tevékenysége. Néhány éve pedig szépséges grafikai elemeit egy briliáns ötlettel megjelenítette a táskákon is, amely kirobbanó siker lett. Ma már a vásárlók annyira megszerették ezt a különlegességet, amely a képzőművészetet ötletesen és esztétikusan jeleníti meg használati tárgyakon, hogy a grafikai elemekkel díszített modellek már minden nyáron kötelezően megjelennek a választékban.

7 fotó megtekintése

Ráadásul, jelenleg egyetlen magyar tervezőként Anna nem csak táskákat, hanem már 3 éve fürdőruhákat is kínál. Idén pedig a termékpaletta tovább bővül strandkimonókkal, szoknyákkal és nadrágokkal is, egy egész kis beachlife-collection várható. A szintén grafikai elemekkel díszített fürdőruhák is annyira sikeresek, hogy szinte nem is tud eleget gyártani belőlük a márka. Anna szerint a siker titka pedig maga a különleges grafika. A fürdőruhák is általában fekete vagy fehér színben kaphatók, de mivel az Anna Amélie rajongók általában maguk is a szépséges színek szerelmesei, ezért megjelentek a kínálatban a halvány pasztellszínű fürdőruhák is. Idén pedig további újdonság, hogy a grafikák maguk is színesek lesznek a fürdőruhákon (a táskákon marad a fekete-fehér megjelenítés).

Egy-egy fürdőruha elkészítése természetesen távolról sem egyszerű. Jelenleg ez a legnagyobb kihívás az Anna Amélie számára, hogy a megnövekedett kereslethez illeszkedve úgy gyárthassák le a fürdőruhákat, hogy a márkától elvárt tökéletes minőség és tartósság megmaradjon, a mennyiség viszont növekedhessen. Mindezek miatt jelenleg Anna első számú terve, hogy kibővíti az eszközállományát és varrodák helyett maga gyártja majd a saját gépeivel a fürdőruhákat.

Anna szerint sokszor előfordul, hogy egy-egy modell az első rajzon még egészen máshogyan néz ki, mint a végső, boltba kerülő darab, hiszen munka közben maga az anyag mutatja meg a megoldást. A saját gyártás további előnye lesz ezért, hogy az ilyen, a tervező által „gyönyörű alkotói véletlennek” nevezett változtatásokat is teljes egészében kihasználva, végül az eredeti elképzelés helyett a prototípus készítése „segíthessen” megalkotni a végső modelleket.

10X10 collection

A grafikus vonal mellett idén nyáron egy vadonatúj minikollekcióban megjelenik a környezettudatos gondolkodás egy csodaszép prezentációja: a „10×10” nevű nyári minikollekció 10×10 cm-es mini, „maradék” bőrdarabkákból egyedileg összeállított pachwork jellegű darabokból áll majd. A színpompás kollekcióban várható kis táska, övtáska, mini hátizsák és óriás shopper is.

A táskák speciális, „négyzetes” formavilágát is maga a 10×10-es négyzet adta meg. Ezek teljesen új fazonok a márka életében, és mivel óriási sikert arattak a vásárlók körében, ezért az elgondolás a következő szezonokban is ugyanez marad: jövőre a négyzet mellett megjelennek majd a háromszög, kör, stb. fazonok is. Az „alapanyag” pedig ezekhez a modellekhez továbbra is a tervezőnő egész eddigi alkotói életének hozadéka: minden egyes bőrdarabka, amely maradékként eddig nem került felhasználásra, most újjászületik majd a 10×10-es kollekciókban.

Workshopok, alkotóműhelyek

A 10×10-es kollekció már most akkora sikert aratott, hogy „vásárlói nyomásra” a kollekció mini kocka-hátizsákjainak elkészítését workshopokon is elkezdte oktatni Anna, ahol a vásárlók az egyéni ízlésük szerint válogathatják össze a táskák alapanyagaiként a patchwork darabkákat. Ezeket a workshopokat annyira megszerették a résztvevők, hogy kérésükre ősszel több olyan tanfolyamot is indít majd a designer, amely nem egy alkalmas lesz majd, hanem több héten keresztül, egymásra épülő modulokkal, egy hosszabb „tervezői alaptanfolyammá” fog majd összeállni.

Anna örömmel áll a vásárlói rendelkezésére ilyen módon is, hiszen elmondása szerint sokszor előfordul, hogy a workshopokon a közös alkotói folyamat során maguk a tanítványok inspirálják őt egy-egy új kollekció megalkotására.

Szerző: Somorjai-Gáti Eszter