Új divattervező vezeti ezentúl a Cukovy márkát

2019. november 08. |

Új divattervezővel folytatja tovább a munkáját a Cukovy. A kortárs magyar divatmárka 2020-as tavaszi-nyári kollekcióját részben már Zsigmond Dóra tervezte Tálosi Lívia ügyvezető igazgató irányítása mellett. A márka 2014 óta hoz egy kísérletező, merész irányvonalat a mai városi divatba. Vagány és variálható, az inspirációt az élet minden olyan területéről merítik, ahol a félelmet nem ismerő, karizmatikus nők megfordulnak.

Lívia és Dóra az ismeretségüket a HFDA (Magyar Divat & Design Ügynökség) mentorprogramja során mélyítették el, itt találták meg a közös pontokat, majd indult el a szakmai párbeszéd. „Dóra rendkívül összeszedett és maximalista, a munkamorálja páratlan, a munkája részletgazdag és lenyűgöző” – mondja Lívia a márka új divattervezőjéről. Hozzáteszi: Dóra személyében egy olyan profi tervezőt ismert meg, akinek a több mint öt éves, saját márkája építése során szerzett tapasztalata előnyére válik a munkafolyamatok hatékonyságának növelésében. 

Zsigmond Dóra 2014-ben alapította saját férfi divatmárkáját, a felkérésre pedig, ahogyan ő fogalmaz: nem lehetett nemet mondani. „Egy olyan kreatív kihívásról van szó, ami egyszer adódik az életben” – mondja és hozzáteszi: ha egy kreatív fejlődni akar, ki kell lépnie a komfortzónájából. Míg a saját márkájánál a nyugalmat, addig a Cukovy stúdiójában a pörgést keresi és bevallja, hiába azonosítják a ráérős nyugalommal, belül vibrál, lázad, pezseg.

Az 2020-as tavasz-nyári kollekció is erről tanúskodik. Az inspirációt a női űrutazók, a retro science fiction és a tudomány adta, a létrejött ruhadarabok funkcióban páratlanok, harsány színeik magabiztosságot sugároznak. A november 10-én, a BCEFW keretein belül látható kollekción jól látszik, Dóra érkezésével a Cukovy nőről való elképzelés nem változik meg. “Mindössze más formában manifesztálódik – mondja Lívia és elárulja, a márka elsődleges célja most egy új, formabontó koncepció kialakítása, tökéletesítése és a piaci pozíció megszerzése. – Dóra adottságai tökéletesen megfelelnek arra, hogy ezt új vonalat megvalósítsa. Olyan tervezőre volt szükségünk, aki nagyon erős a részletek kibontásában nagyon koncentráltan dolgozik határidőre.”

Dóra, aki változatlanul tervez saját márkájának, hozzáteszi: Líviával azért jó együtt dolgozni, mert már letette a voksát a kreativitás mellett és a végsőkig képes elmenni. 

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Hűsölj fagyiszínekben! 2020divat

Hűsölj fagyiszínekben!