Hitchcock filmjei ihlették a legújabb Ferragamo kollekciót

2020. szeptember 30.
Újabb három különleges kollekciót hoztunk el a milánói divathétről, amelyek tervezői egészen izgalmas inspirációs forrásokból dolgoztak.

Salvatore Ferragamo

Izgalmas kollekcióval érkezett a milánói divathétre a Salvatore Ferragamo divatház, Paul Andrew kreatív igazgató ugyanis Alfred Hitchcock izgalmas filmjeiből merített ihletet. „Idén tavasszal, otthon ragadva újranéztem Hitchcock klasszikusait, többek között a Marnie-t, a Madarakat és a Szédülést. Régebben, amikor ezeket a filmeket néztem, mindig olyan érzésem volt, mintha egy szürreális és furcsa világban élnénk. A karantén alatt azonban már másképp hatottak rám: valóságosak voltak, hiszen a maga a való élet lett hirtelen szokatlan, szürreális és furcsán gyönyörű. A kollekcióban rengeteg részlet tiszteleg a hitchcocki pillanatok előtt, az összeállítás visszhangozza a színek gyönyörű, hipervalóságos szaturációját, ami annyira nyilvánvalóan jelen van a technicolor Szédülésben” – nyilatkozta a tervező.

Kattints a fotóra a galériáért!

SALVATORE FERRAGAMO
31 fotó megtekintése

Gabriele Colangelo

Françoise Grossen textilművész csomózott szobrait idézi meg Gabriele Colangelo kollekciója, aminek középpontjában azok a kézműves megoldások állnak, amelyek hűen lekövetik a test vonalát, és izgalmas kiegészítőként látványos szolgálatot tesznek.

Kattints a fotóra a galériáért!

GABRIELE COLANGELO
27 fotó megtekintése

Sportmax

A test sziluettje, a bőr pőresége, a hipnotikus érzékiség: erről mesél a Sportmax 2021-es tavaszi–nyári kollekciója, aminek középpontjában a rejtélyes nőiesség áll. A kollekciót Walt Whitman 1855-ben született verse, az I Sing the Body Electric ihlette. A vers kilenc szakaszra oszlik, mindegyik az emberi test más és más aspektusát ünnepli. A költemény egy izgalmas szava, az electric (elektromos) kifejezést azokban az időkben nem használták. A versen túl egy további inspirációt Romy Schneider 1969-es, A medence című filmjének fényei, hangulatai jelentették.

Kattints a fotóra a galériáért!

Sportmax milánói divathét 2021 tavasz-nyár
32 fotó megtekintése

Olvasd el ezt is!