Hindu istennők a budapesti termálfürdőkben? – új magyar ökomárka a láthatáron

2021. március 28.
Bodó Márta divattervező 2021-ben indította el egyedi és kézműves, resort jellegű divatmárkáját. A márka termékei között egyedi női ruhák, luxus fürdőruhák és különleges, modern, ökotudatos esküvői ruhák találhatóak meg.

Márta a tervezés során a kulturális örökségből inspirálódott. „Számomra fontos a kulturális diverzitás megőrzése. A tervezésben kereszteződik a klasszikus, az elegáns, a sportos és a luxus. A ruhák a klasszikus couture, alkalmi viselet, praktikus viselet, konfekció, utcai viselet, sportruházat, fürdőruha, csipke és sportruházati anyagok hibrid keveréke. Hazai etikus kézműves gyártás” – mondja.



Legújabb kollekciója, az ISTENNŐ luxus resort, fürdőruha- és esküvői ruhakollekció, amelyet az ősi archetipikus hindu istennők szuperereje és a híres budapesti termálfürdő-kultúra ihletett. A kollekció ötlete egy hosszú indiai tengerparti nyaralás alkalmával fogant. Minden darab egyedi és kézműves.



Az esküvői vonal két fő iránya a fürdőruhával és fürdő miniruhával kombinálható esküvői ruhák; valamint alkalmi, parti vagy akár elegánsabb utcai ruhaként esküvő után is hordható menyasszonyi ruhák. Színek tekintetében dominál a fehér, az arany pedig az istennő inspirációra utal. A ruhák között van klasszikus sziluett, és vannak moduláris, azaz kombinálható öltözékek. Ezeket több elemből lehet összeállítani ízlés és igény szerint, és bizonyos részeit esküvő után is lehet hordani, vagy lehetőséget nyújt esküvő alatt is változtatni a sziluettet. Öko szemléletű tervezés és gyártás, ökofuturista vízió.
Hazai etikus hagyományőrző kézműves gyártás, ökotudatos anyagfelhasználás. „Megrendelésre, magas minőségű, megmaradt véganyagokat használunk a környezetvédelem jegyében. Abszolút alkalmas miniesküvőkhöz is.”

60 fotó megtekintése


A fürdőruhák tekintetében erős szimbolikát hordoz a kollekció. Az arany a szépség, gazdagság, az isteni erő szimbóluma. A fehér a tisztaság, örökkévalóság, öröm szimbóluma. A fekete szín a bátorság kifejeződése. A sárga az örök világosság színe. A piros a harcosok színe, az erő, az előkelőség, a  szenvedély és a szerelem színe. Indiában tradícionálisan az esküvői ruhák preferált színe a piros, azt tartják a legszerencsésebb színnek erre az alkalomra. A nyugati kultúrában hagyományosan az esküvői ruha színe a „Számomra az indiai istennők a női erőt szimbolizálják, amely a férfi erővel szinergiában létezik együtt” – mondja a tervező.

9 fotó megtekintése

A darabok ITT vásárolhatóak meg!