A jelenben élünk! – itt a Daalarna legújabb kollekciója

2021. október 29.
Újra szabadok vagyunk. A pandémia előtt el sem tudtuk képzelni, mennyire lehet örülni annak, ami korábban olyan magától értetődő volt, mint a levegő. Bár nem tudjuk, hogy meddig tart ez az idilli állapot, próbáljuk kiélvezni minden pillanatát, és örülni annak, ami hosszú várakozás után végre megadatott. Nem aggódunk a múlton és jövőn, a jelenben élünk. Ebből a gondolatból született meg a Daalarna új kollekciója, az Idyll, amely a játékos vonalvezetésre, a légies anyaghasználatra és a romantikus sziluettekre helyezi a hangsúlyt.  

„Azt mondják, hogy csak akkor értékelünk igazán valamit, ha elveszítjük. Ezt az állítást az elmúlt időszak teljes mértékben igazolta. Nagyon itt volt már az ideje annak, hogy az esküvők újra a gondtalanságról és a felhőtlen örömről szóljanak, hogy a menyasszonyok fellélegezhessenek és az egész nap egy óriási örömünnep legyen. Ez a felszabadult, könnyed, őszinte boldogságtól átitatott hangulat volt a legfőbb inspirációm az új Idyll kollekció készítésekor” – meséli Benes Anita. 

Ehhez az elképzelt idillhez tökéletes helyszínt szolgáltatott a fertődi Esterházy-kastély páratlan kertje. A kastély parkja és a kapcsolódó táj a barokk kertművészet európai léptékkel mérve is nagyszabású, példaértékű megjelenése, amelynek egyik ékköve a több mint száz méter hosszan elterülő Cziráky Margit Rózsakert.

„Az előző kollekciónkat a kastély belső tereiben fotóztuk, de már akkor, a februári hóesésben éreztem, hogy nekem ebbe a gyönyörű kertbe vissza kell térnem nyáron is. A vidéki nemesi táj magával ragadó hangulata tökéletes helyszínnek bizonyult az új Idyll kollekció kampányképeihez.”

A több száz színes, illatos rózsa játékossága visszaköszön a kollekció akvarellszerű printjein és pöttyös anyagain is, míg a romantikus hangulatról a puffos ujjak és a légiesen libbenő tüllök gondoskodnak.

„A fertődi kastélyparkban sétálgatva sokszor eszembe jut, hogy vajon hogyan élhettek, miről álmodozhattak itt a korabeli kisasszonyok, miközben udvarhölgyeikkel sétálgattak a szebbnél szebb rózsák között. Elképzeltem őket, ahogy a labirintusszerű tujabokrok között fogócskáztak, miközben kacagva pletykálkodtak, vagy éppen a családjuk által rájuk szabott sors ellen próbáltak lázadni. Akkoriban ritka volt még a szerelmi házasság, ezért a legtöbb esetben az Igaziról való álmodozás vagy egy-egy titkos találkozó csak itt, a kertben elrejtőzve valósulhatott meg. Számukra ez a park jelentette az idillt. Jó érzés belegondolni abba, hogy mennyit változott azóta a világ: akik napjainkban a kastélyba látogatnak, már szerelemből házasodhatnak és szabadon választhatják meg a társukat. Néha érdemes megállni egy pillanatra, és értékelni ezeket a ma már természetesnek vett dolgokat is.”

Kattints a képre, és nézd meg a fotósorozatot!

76 fotó megtekintése

Olvass tovább!