2017. június 14. | tothszk

Harmonikus munkahely otthon – játszunk a színekkel

Személy szerint én imádok otthon dolgozni! Már Ármin születése előtt is sokat dolgoztam otthonról, azóta pedig még többet. Szeretem, hogy nem kell kocsiba ülnöm és a forgalommal bajlódnom, időpontokra pontosan odaérni, ami amúgy sem nagy erényem sajnos, és hát a környezet is pont olyan, amilyennek szeretem, harmonikus!

Egyetlen hátránya, hogy egyszerre több dologba kapok bele, mivel több területre is dolgozok, és végül egyikkel sem végzek. Szóval még van mit csiszolnom, a pontosabb feladatfelosztáson, de semmiért nem cserélném le azt, hogy az otthonomból dolgozhatok.

Hangulatos tér a munkához

Egyenlőre én az étkezőasztalunknál dolgozom, mert hát persze mindenkinek van saját szobája, a gyereknek és apának is, csak nekem nincs. Éppen ezért tervben van a nappaliban egy kis munka bázis kialakítása, amihez már bőszen gyűjtögetem az inspirációkat! Van egy tündéri kis íróasztalom, aminek a helyét meg is találtam, de szeretnék még a fal színével játszani a munkatér környékén!

Erre jó példa a fenti képen látható okkerarany színblokk, amivel kialakíthatunk egy hangsúlyos és stimuláló részt, amely egyben stílusos háttere is egy rumlis íróasztalnak. Ideális kicsi helyekhez is. “Kontrasztos színekkel tökéletes otthoni irodát hozhatsz létre, amely inspirál majd a munkádban. Az okostelefonok és táblagépek világában egyre sürgetőbb az igényünk egy rugalmas dolgozósarok kialakítására akár az otthonunkban, akár a vidéki nyaralónkban” – meséli Marieke Wielinga, a Dulux színszakértője.

A Dulux egyébként egy egész színpalettát állított össze ahhoz, hogy megteremtsük a harmonikus kis munkahelyünket otthonunkban. Ezt láthatjátok a lentik képeken!

Geometrikus alakzatok vs. egyszínű fal

Amivel én szívesen eljátszanék, akár a fent látható színekkel is, azok a geometrikus alakzatok a falon! Lehetnek különböző háromszögek, hexameterek, körök, téglalapok…stb. Kisebb, nagyobb területeken lehet játszani velük, nagyon mutatósak!

Egy ilyen megoldással is tökéletes hátteret tudunk varázsolni a munka terünknek otthonunkban. Szépen elválasztja a többi tértől, mégis egyben harmonizál is velük!

Persze ha jobban szeretjük az abszolút letisztult designt, akkor maradjunk egy színnél, amit teljesen, vagy részlegesen is használhatunk a falon, mind a kettő nagyon mutatós tud lenni. Ami a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a színt, ami igazán tetszik nekünk, hiszen elvileg évekig ezt fogjuk nézegetni, minden nap:) Ma már elképesztő mennyiségű színt találunk a palettákon, választani nem lesz egyszerű, inkább térjünk többször vissza rá, amíg 100% nem lesz a megérzésünk!

Megkönnyíti dolgunkat, ha a festés előtt veszünk pár színmintát, amik kis kiszerelésűek, a kupakjukban pedig van egy kis ecset, így könnyen felkenhetjük a falra, hogy lássuk, hogyan mutat! Ha pedig nem szeretnénk festeni, vannak A5-s méretű színkártyák, amiket valódi festékekkel kentek le, azokat is odailleszthetjük a falhoz.

Kiegészítők minden mennyiségben!

Egy csajos ” workplace ” alapvetően legyen tele vidám kiegészítőkkel, legalább is, én imádom őket. Elképesztően fel tudja dobni a hangulatot egy színes irattároló, apró kis dobozok, virág – és gyertyatartók, egy menő asztali lámpa és szék, de még a szemetes kuka is lehet látványos! Ma már rengeteg mókás és designos office kiegészítőt lehet kapni online és üzletekben is, a lényeg, hogy a mennyiség ne menjen azért a kis harmóniánk rovására. Itt is figyeljünk a színekre, hogy szépen passzoljon egymáshoz minden!

Az év színe: Denim Drift

Érdekesség, hogy minden évben, egy nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat, kiválasztja az ” Év színét “, ami idén a Denim Drift elnevezésű kékesszürke árnyalatra esett. A kék a mindennapjaink színe, az ég színe, a ruháink színe, és mostantól a falaink színe is lehet. Nagyon sokoldalúan használható, pláne a rokon színpalettájával, amiket ajánlanak hozzá!

Azt hiszem, nem lesz nehéz megtalálnom a kedvenceimet a színpaletták közül, az biztos, hogy az alap kék lesz, mert én is imádom ezt a színt, mellé pedig nagyon tetszik az élénkebb sárga és a halványabb, natúr színek keveréke, és persze maradik egy kis geometriánál.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód