ÖKO: így használd újra a húsvéti hulladékot

2018. április 03. |

Na de mi legyen a húsvétkor felhalmozott hulladékkal? Legyen szó ételmaradékról, hímes tojásról vagy mezei tojástartóról, tudunk a szelektív kukánál jobb alternatívát!

Mi legyen a konyhai maradékkal?

Ezt a life hack nem csak húsvétkor, de az év bármely szakában megmentheti a megmaradt köreteket, salátákat vagy éppen a sült hús maradékát.  A sima rizs-, és gabonaköret rizottóként, a friss tavaszi zöldsaláta a megmaradt sült hússal/tofuval mindent-bele egytálételként éledhet újjá. Akár még egy különleges tabulé vagy indiai subji is összejöhet az ünnep utáni napokra.

A húsvéti tojás új élete

A kifújt, esetleg festett tojást akár a következő évre is megtarthatjuk, – például egy tojástartóban elrakva a szekrény mélyére. Ha viszont nálunk az ünnepi felkészülés elmaradhatatlan eleme a tojásfestés, akkor bizony a gyertyatojást  vagy a mini virágtartót nekünk találták ki. Ki ne bosszankodott volna a kis teamécsesek falán maradt rengeteg viasz miatt? Ha ezeket összegyűjtjük, és felolvasztva a tojásokba töltjük egy kanóc kiséretében, akkor hangulatos tavaszi mécsest kapunk.

Ezerarcú tojástartó

A tojástartó 6-10 rekesze tökéletesen alkalmas arra, hogy az apró kacatainkat elrejtse, rendszerezze. Legyen szó gyöngyökről, apró gyermekjátékról, húsvéti/karácsonyi díszekről, a legjobb barátunk lehet a tojástartó. Ez a hűtőbe tökéletesen illő tartó pedig a szószgyűjtő gourmeteknek jelenthet környezettudatos alternatívát.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód