Az 5 leggyakoribb kérdés, amit a szexuálpszichológusoknak feltesznek

2018. június 11. |

A szexuálpszichológus gyakran találkoznak hasonló kérdésekkel, de szerencsére mindegyikre van válasz.

Fotó: Unsplash.com

Megtanulhatom, hogyan lehet orgazmusom?

Ezt a kérdést főleg nők teszik fel, és már több kutatás bizonyította, hogy a nők nagy százalékának vannak problémái az orgazmusképtelenséggel. A legtöbb szakértő szerint az orgazmus egy képesség, amit türelemmel és odafigyeléssel kell elsajátítani, ebben pedig sokat segíthetnek a szexjátékok vagy egy odaadó partner. Problémát jelenthet, ha valakinél nőgyógyászati probléma vagy szexuális trauma áll az orgazmusképtelenség hátterében, de szerencsére a “gyakorlás” nekik is segíthet.

Túl kicsi a péniszem?

Ez pedig értelemszerűen egy férfiprobléma, amiben rendesen sárosak az irreális testképet közvetítő pornófilmek is. A régi mondás tényleg igaz: nem a méret a lényeg, ilyenkor elsősorban az önbizalmukon kell inkább dolgozniuk a férfiaknak.

A párom már nem akar szeretkezni. Mit tegyek?

Egy hosszútávú kapcsolatban teljesen normális, ha a szexuális vágy hullámzik. Az persze nem jó, ha a partnerünk már inkább a szobatársunknak tűnik: ilyenkor lehet, hogy a kudarctól való félelem, a kapcsolódás hiánya vagy a mindennapi stressz áll a háttérben – próbáljuk ezeket orvosolni.

Hogyan tartsuk életben a tüzet?

Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a párok a kezdeti szenvedélyre vágynak a megszokás helyett. A probléma, hogy sokan azt gondolják, a kirobbanó szexuális életnek természetesen kellene működnie, holott ez rengeteg munkát igényel. Próbáljunk ki új dolgokat, legyünk nyitottak egymás vágyaira és ami a legfontosabb, találjuk meg az időt a szexre!

Helyrejöhet még a szexuális életünk a hűtlenség után?

Komoly dilemma, amivel sok párnak kell szembenéznie. Nagyon fontos, hogy érzelmileg alaposan feldolgozzunk egy ilyen helyzetet, ha az együttmaradás mellett döntünk, máskülönben könnyen előfordulhat, hogy a pár egyik tagja szexuálisan teljesen elszigeteli magát a másiktól. Egy ilyen trauma után érdemes lehet közösen párterapeutához fordulni.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?