Ez a speciális tusvonal csodát tesz a szemeddel 40 felett

2024. szeptember 27.
Szakértők szerint a szemhéjtus látványos segítség 40 felett. Azt is elmondták, hogy milyen trükkök a nyerők.
Szemhéjtus, smink 40 felett
  • A szemhéjtus tökéletes megoldás, ha szeretnénk nagyobb és üdébb tekintetet.
  • Különösen 40 év felett válik igazi csodafegyverré.
  • Két technikát is hangsúlyoznak a szakértők, amely nyerő lehet.

A szemhéjtus igazi titkos fegyver lehet, ha fiatalosabb, üdébb megjelenésre vágyunk. Különösen a 40 feletti nők számára lehet fontos eszköz, hiszen néhány okos trükk segíthet fiatalítani a tekintetet, és csökkenteni az öregedés jeleit a szem környékén. A szem pedig ragyogóbbá, élettel teltebbé válik.

Krémtus és folyékony tus kombinálása

Sokan csak egy típusú tusvonalat használnak, legyen az ceruza vagy folyékony változat. Pedig a kettő technika kombinálása ennél sokkal hatásosabb. Bella Williams szépségszakértő szerint érdemes kipróbálni egy kétvégű szemhéjtust, amelynek az egyik vége krémes, a másik pedig folyékony. „A felső és alsó szempillavonalat a krémes véggel meghúzva dúsabbnak tűnnek a pillák, és a szem körüli terület is jobban kiemelkedik” – magyarázza a trükköt a szakértő. Ezután a folyékony véggel a szem külső sarkát kiemelve még jobban definiálhatjuk a tekintetet, így a szem sokkal éberebbnek tűnik majd. Nem utolsósorban pedig lényegesen nagyobbnak is.

A szemhéjtus élénkké, ragyogóvá teszi a tekintetet.

A szemhéjtus élénkké, ragyogóvá teszi a tekintetet

Tightlining technika

Ha valaki nem szereti a drámai tusvonal erős, karakteres stílusát, akkor az úgynevezett „tightlining” technika lesz tökéletes megoldás számára. Dorian Scotto sminkmester szerint ez a trükk különösen jól mutat 40 felett, mivel a szempillavonal közelében húzott tusvonal dúsabbnak mutatja a pillákat, és nagyobbá teszi a szemeket, miközben természetes marad a megjelenés. Ilyenkor a szemhéjtust közvetlenül a felső szempillák vonalába, a vízvonalra visszük fel. Az eljárás célja pedig, hogy teltebbnek tűnjenek a szempillák anélkül, hogy erős tusvonal lenne látható a szemhéjon.

Forrás: SheFinds, Fotók: GettyImages