Kedvenc helyünk a héten: HILDA

2018. november 21.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Néha jó ebédszünetben egy olyan helyre betérni, ahol egy titokzatos oázisra, a nyugalom szigetére csöppenünk. Számomra ilyen a Nádor utca sarkán, Hild József által tervezett ház aljában kialakított HILDA. Mindegy, hogy ebédelni vagy vacsorázni jövünk, ugyanúgy meghitt hangulat fogad majd.

A 200 éves szecessziós épület frissen felújított falai tökéletesen illenek a környék elegáns, kissé diplomata, mégis romantikus miliőjébe. Aki erre sétál, és nincs annyira belemerülve a telefonjába, észre fogja venni az étterem hatalmas ablakát, amely hívogatóan üzeni: szeretettel várnak valami finomságra. Minket is így hozott ide a szél, az ajtón belépve pedig rögtön tudtuk, hogy jó sokáig szeretnénk maradni.

Vonzereje nem merül ki az átgondolt, növényekkel teli enteriőrben, a rotisserie-n GMO mentes, egyenesen a farmról érkező grillcsirkék sülnek, illatuk és a halk jazz ünnepivé teszi a légkört.

Az elegáns art dekós megoldásokat egyébként Szendrő Péter belsőépítész álmodta meg a Hildába, “aki” nevét a mozaikból készített, falon feltűnő elképzelt karakterről kapta. Hilda egyébként a hely specialitását – a grillcsirkét – kecsesen egy ezüst tálcán tartja. Elsőre talán meglepő, hogy miért pont a grillcsirkére esett a választás, mint különlegesség, Szalai Ági a hely tulajdonosa azonban szerette volna megismertetni vendégeivel, hogy mennyire más az íze az ételnek, ha azt figyelmesen felügyelt körülmények között, szabadtartású tyúkok húsából és GMO mentes alapanyagokból készítik.

Természetesen van alternatíva vegetáriánus és gluténmentes fogásokra is, az étlap mégis rövid. Én egyébként kifejezetten örülök, ha inkább kevés, de nagyon eltérő fogások jelennek meg a menüsoron, így a választás és az elhatározás is könnyebben megy. Az állandó étlap mellett a hetente változik a séf, Igaz Mátyás ajánlata, melyek közt szezonális és organikus alapanyagok kerülnek középpontba.

Ezúttal én is innen választottam egy hazai gombákból összeválogatott előételt vargánya habbal és konfitált tojássárgájával, megkóstoltam a serpenyőben sült, ropogó durbincsfilét gyömbéres céklák kíséretében, majd a kávé mellé még egy szilvás tejes pite is levett a lábamról. Egyszerű, mégis jól átgondolt ételekkel dolgoznak, és még a lelkiismeretünk is megnyugodhat – ami az alapanyagok eredetét illeti.

A HILDA Bar ígéretes koktéljaiért pedig hamarosan visszatérünk.

10 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: a tudatos éttermek kedvelőinek, akiknek van idejük elidőzni egy félhomályos, meghitt helyen.

Mikor: Hétfőtől szombatig 9.00-23.00 óráig, vasárnap 9.00-17.00 óráig. Az ünnepi időszakban pedig szeretettel várnak nagyobb csoportokat is zárt körű vacsorákra, rendezvényekre. 

Árfekvés: a kétfogásos ebédmenü 2450 Ft-ért, míg három fogást 2800 Ft-ért rendelhetünk. A teljes, aktuális étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: a Hilda állandó személyzete, Frida és Vera, a két kanári.

hilda

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi