kihívások

első kihívás

LEGYÉL MŰANYAGMENTES

Reggeli kávé, munkahelyi ebéd, délutáni bevásárlás, esti koktélozás: mind egy-egy lehetőség arra, hogy tudatosan döntsünk. A műanyagmentesség nem sétagalopp, de már egy hét odafigyelés is elegendő lehet ahhoz, hogy nagy ívben elkerüljük a túlcsomagolt termékeket a boltok polcain.

Irány a kihívás
második kihívás

HASZNÁLJ KEVESEBB ENERGIÁT

Tudjuk, milyen jól esik fél óráig zuhanyozni, fényárban úsztatni este a lakást, vagy éppen a téli estéken annyira befűteni, hogy rövidnadrágban mászkálhassunk a lakásban. A környezetnek viszont nem esik jól, ha így cselekszünk. Nemcsak a pénztárcánk, de a Föld is meghálálja, ha spórolunk az energiával.

Irány a kihívás
harmadik kihívás

VÁSÁROLJ TUDATOSAN

Rendszeresen becsúszik a kosaradba a csomagolt, fél világot megjárt avokádó, a műanyagdobozos marhahús, a műanyagflakonos, műanyagszemcsékkel dúsított testradír? Mindegyikre van alternatíva, mi pedig mutatjuk is őket.

Irány a kihívás
negyedik kihívás

ZÖLDÍTSD A HÁZTARTÁST

Nemcsak a környezetnek, de saját magunk egészségének is jót tesz, ha nem erős kemikáliákkal, hanem lebomló és hulladékmentes alternatívákkal vezetjük a háztartást. Itt az idő leszámolni a műanyagflakonos, minden lakrészre külön kifejlesztett termékekkel, az émelyítő illatú mosószerekkel és a műanyagzsákok önkényuralmával!

Irány a kihívás