„Nem akarjuk, hogy olyan ruhát vegyenek, ami csak állni fog a szekrényben” – letisztult prémiumdivat a hazai PLIÉ-től

2022. december 14.
A minőségi textilekből, fenntartható szemlélettel dolgozó PLIÉ márka 2020-ban robbant be a hazai divatvilágba, azzal a céllal, hogy kifinomult, letisztult stílusba öltöztessék a nőket. A brand alapítóival a pandémia nehézségeiről, inspirációforrásokról és a zöldülő divatvilágról beszélgettünk.

2020-ban még új márkaként tűnt fel a hazai divat színterén a PLIÉ, mára már nemcsak magyar, de külföldi vásárlókat is öltöztetnek kifinomult, prémium minőségű darabjaikba. A Mihályfi Zsófia, Bihari Virág és Závodszky Dalma által alapított brand célja, hogy letisztult, időtálló, de mégis magas minőségű darabokból építkező öltözködési stílust mutassanak a nőknek. Nagyon fontos számukra, hogy ruháikkal minden korú és testalkatú nő természetes szépségét kiemeljék, de fokozottan figyelnek a fenntarthatóságra is. A hazai divatmárka alapítóival beszélgettünk a PLIÉ történetéről, és a divatvilág izgalmas változásairól is.

Hogyan definiálnátok a divatot 2022/2023-ban?

PLIÉ: Azt látjuk, hogy jelenleg sok minden divatosnak számít, sokkal szabadabban ki tudják fejezni magukat az emberek az öltözködésükkel. Nagyon sokféle stílus elérhető, valamint egyre elfogadóbbak lettünk a különféle testalkatok iránt is. Ennek köszönhetően sokféle ember sokat tanulhatott az önelfogadásról és arról, hogy milyen fazonú, stílusú ruhák bizonyulnak a leginkább megfelelő választásnak. 

Mik voltak az alapfeltételei annak, hogy megvessétek a lábatokat a magyar tervezők között?

Ez egy organikusan épülő folyamat volt, amit nem szerettünk volna erőltetni. Mindig is hosszú távban gondolkodtunk, és ahogy jöttek a lehetőségek mindig éltünk velük. A sok szorgalom és kitartás mellé sok szerencse is párosult esetünkben. Amiben azonban sosem változtattunk, és a márka egyik jelentős ismertetője lett, hogy csakis prémium alapanyagokból dolgozunk és nagyon minőségi varrástechnológiát alkalmazunk. Ez jelenleg a magyar piacon kimagaslónak és egyedülállónak számít. 

plie-magyar-divat-interju

A márka alapítói balról jobbra: Mihályfi Zsófia, Bihari Virág és Závodszky Dalma 

Mi az eddigi legnagyobb sikeretek?

Számunkra óriási siker, hogy az elmúlt három év gazdasági kihívási között nemcsak életben tartani, hanem fejlődni is sikerült. Nagyon sok a visszatérő vásárló a PLIÉ-nél, ami egy szuper visszajelzés számunkra, hogy megéri menni előre.  Mára már elérhető lett a PLIÉ különféle külföldi online webáruházakban is, és így a világ minden tájáról érkeznek megrendelések, ez szintén nagy eredmény számunkra, hogy ilyen sokan bizalmat szavaznak a márkánknak.

A hazai és a nemzetközi színtérről milyen márkák a meghatározóak számotokra? Akár mint példaképek, akár mint inspirációforrások.

Figyelemmel követjük mind a hazai, mind a nemzetközi divatvilágot, de nehéz lenne egy-egy kedvencet kiemelni. Azok a szereplők, akik a PLIÉ stílusához közel állnak mindig fontos mérföldkövei az általunk megalkotott kollekcióknak is. Egyébként nemcsak a divatvilág terén találunk inspiráló mozzanatokat, hanem számos más művészeti terület hat a PLIÉ termékek végső formájára.  A 2022-es évben jellemzőek voltak nálunk a pasztellszínek, valamint a kissé mosott árnyalatok, földszínek. Ezt a ’80-as évek inspirálta, erre a korra reflektálnak a 2022-es kollekciók fazonjai, sziluettjei is. 

A fenntarthatóság számtokra is fontos – figyelembe véve egy új kollekció elkészítését, melyek azok a pontok, ahol kiemelten figyelembe veszitek a fenntarthatósági szempontokat?

A kezdetektől foglalkoztat minket, hogy milyen módon lehet minél inkább része a márkának a fenntarthatóság. A PLIÉ termékei 95%-ban természetes alapanyagokból készülnek: egyszerűen kellemesebb viselni ezeket a textileket, minőségi és stílusos megjelenést kölcsönöznek, valamint időtállóbbak is.  Számunkra a fenntarthatóság a tudatos döntésről szól. Amikor átgondoltan dönt egy darab mellett a vásárló, felteszi magának a kérdést: biztosan fogom hosszú távon viselni? Megfelelő darabja lehet-e ez a ruha a már meglévő gardróbomnak? Fogom-e szeretni magamon? Nem akarunk senkit sem arra ösztönözni, hogy olyan ruhát vegyen, ami csak állni fog a szekrényben. A prémium minőség garantálja, hogy a PLIÉ ruhadarabok hosszú távon a gardróbjuk alapjaiul szolgálnak, amely időtlenséget ad számukra az öltözködés terén.

3 fotó megtekintése

December 19-én és 20-án a PLIÉ Xmas Late Night Shopping eseményt tart Fény utcai szalonjában, ahol ünnepi kedvezményekkel válogathatsz a márka őszi-téli kollekciójának darabjaiból!

Promóció

Olvass tovább!