5 jel, hogy kezdesz kiszeretni a másikból

2018. június 09. |

Van az a finom határ egy kapcsolatban, mikor már érezzük, hogy nem ugyanolyan, mint régen, de még nem tartunk ott, hogy komolyan fontolgassuk a szakítást. A jó hír, hogy itt még lehet változtatni!


Fotó: Profimedia – Red Dot

Nem kommunikáltok

A szerelem múlásának egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy tudatosan vagy tudat alatt nem kommunikáluk a másikkal. Nincs kedvünk megosztani az érzéseinket, nem vagyunk kíváncsiak a véleményére, gondolataira. Ha ezt észrevesszük magunkon és változtatni szeretnénk, próbáljuk magunkat tudatosan “rávenni” a kommunikációra – hátha visszatérnek a régi nagy beszélgetések.

Magadat rakod a kapcsolat elé

Már nem a “mi”, hanem az “én” a legfontosabb neked. Előfordulhat, hogy magányossá válsz a kapcsolatodban és inkább egyedül szervezel programokat és nem akarod beavatni a másikat a saját ügyeidbe. Ilyenkor visszahozhatjuk a szerelmet, ha elkezdünk közös programokat szervezni és megpróbáljuk bevonni partnerünket az életünkbe.

Hiányzik a szex

Mondogathatod, hogy fáradt meg elfoglalt vagy, de ha már hetek óta nem feküdtetek le egymással, az nem jelent jót. Ha szeretnél változtatni kapcsolatodon, próbáld meg újra fellobbantani a szikrát és meghozni a kedved az együttlétekhez. Néha muszáj kicsit kedvtelenül visszaülni a lóra, hogy aztán újra élvezzük a vágtát!

Nem vágyod a közelséget

Lehet, hogy együtt éltek, de inkább csak egy térben léteztek, mindketten elvagytok saját világotokban. Nincsenek már kedves simogatások, spontán puszik, ha elmentek egymás mellett és hiába töltötök sok időt együtt, az sosem minőségi együttlét. Találd meg az időt az összebújásra, mozizzatok a kanapén vagy rukkolj elő valami apró, romantikus kedvességgel!

Nem látod a közös jövőt

És nem is szívesen gondolsz rá. Nem agyalsz a házvásárláson vagy a közös nyugdíjaséveken, egyszerűen nem látsz a következő napon túl. Szerencsére ezen is lehet változtatni: tűzzetek ki kisebb célokat, tervezzetek utazást vagy kisebb lakásátalakítást, hogy újra közösen dolgozzatok a jövőtökön!

Szólj hozzá te is!

Még több Lélek

Így segítsünk szorongó gyermekünknek! gyermek

Így segítsünk szorongó gyermekünknek!