Podcast: Bovaryné olvas. Arra kíváncsi, hogyan juthat örömhormonhoz!

2019. december 26.
Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg színházban vagy operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga kulturális hangjáték-sorozata.

A világhírű francia író Michel Houellebecq Szerotonin című könyve szeptember végén jelent meg magyarul, amely azt jósolja, hogy a nem túl távoli jövőben impotens férfiak és boldogtalan nők élnek majd.

Podcast sorozatunk decemberi részében beszélünk arról, hogy a szerző miért gondolja azt, hogy ilyen irányba tartunk? Milyen okokat sorol fel Houellebecq? Azután elemezzük azt is, hogy hogyan kerüljük el a sötét jövőhöz vezető csapdákat. Azaz, hogyan ne legyünk boldogtalan nők és impotens férfiak?

Szederkényi Olga a Bovaryné másik élete második epizódjában először Tótfalusi Ágnes műfordítót, majd pedig Réz Anna erkölcsfilozófust és feministát kérdezi.

Januárban jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTunes-on, Spotify-on és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!