Podcast: Bovaryné szerelmes filmet néz

2020. március 26.
Bovaryné úgy dönt: moziba megy. Hiszen márciusban, a Frankofónia Hónapjában országszerte temérdek francia filmet lehet megnézni. Csakhogy tervét elmossa a koronavírus.

Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg színházban vagy operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga kulturális hangjáték-sorozata a következő részéhez érkezett.

A Madame ezért két filmkritikustól kap ötleteket, hogy melyik francia filmekre váltson jegyet, ha véget ér a járvány. Vagy mit nézzen meg karanténban. Gyárfás Dorkával még személyesen találkozott Szederkényi Olga, Kovács Gellért Filmszerésszel már karanténinterjút vett fel. A l’amourtól Francois Truffaut-n és az életközepi válságon át a párizsi külvárosokig sok mindenről szó esik a Bovaryné másik élete legújabb epizódjában.

Fotó: Glázer Attila, Blankó József

Hallgassátok meg!

Áprilisban jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTunes-on, Spotify-on és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!