Podcast: Bovaryné őszinte

2020. június 25.
Bovaryné sokszor feltette magának a kérdést: kifizetődő őszintének lenni? Főleg vészhelyzet idején? Mert vajon mi vár arra, aki nem szeretne megfelelni az elvárásoknak? És arra, aki beszél is a valódi érzéseiről?

Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg a színházban vagy az operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga kulturális hangjátéksorozata a következő részéhez érkezett.

Marguerite Duras francia írónő Fájdalom címmel jelentette meg második világháborús emlékiratait. A kötet Franciaországban is nagy port vert fel kendőzetlensége miatt. Forgách András író, a könyv fordítója mesél a szöveg erejéről. Almási Kitti pszichológust pedig arról kérdeztük, hogy miért szeretnénk megfelelni az elvárásoknak? Mi derült ki a karantén idején: kifizetődő az őszinteség? Ki mer őszinte lenni, és ki az, aki másoktól függ? És változtatott-e a szokásainkon a karantén? Mi az az elvárás, aminek mindenképp érdemes megfelelni? Hiszen egy világ esett ki a komfortzónájából… Miért érdemes az elvárások szorításáról könyvet írni? Szederkényi Olga kulturális hangjáték-sorozatában választ kapunk ezekre a kérdésekre.

Hallgasd meg a Bovaryné másik élete legújabb epizódját!

ELÉRHETŐ MÉG iTunes-on, Spotify-on és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!

Fotó: Arató András