Marie Claire Podcast: Bovaryné biciklizik

2020. augusztus 27.
Augusztus 29-én kezdődik a Tour de France, amelynek kapcsán Bodrogi László országúti kerékpárversenyző válaszolt kérdéseinkre, aki először indult magyarként a versenyen. Szederkényi Olga kulturális hangjáték-sorozatában sok mindent megtudunk az országúti kerékpározásról. Hallgasd meg a Bovaryné másik élete legújabb epizódját! 

Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg a színházban vagy az operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga kulturális hangjátéksorozata a következő részéhez érkezett.

Augusztus 29-én, szombaton kezdődik ugyanis a Tour de France, a franciák nagy országúti kerékpárversenye. A monstre megmérettetés 21 napig tart, és lázban tartja nemcsak egész Galliát, hanem a világ minden táján élő biciklifüggőket. Miért olyan vonzó 190 férfit nézni, ahogy három hétig 3500 kilométert teker, miközben mi ülünk a fotelben? És miért olyan fontos egy versenyzőnek bejutni a versenyre? A kérdésekre Bodrogi László országúti kerékpárversenyző válaszol, aki először indult magyarként a Tour de France-on, és a verseny egyik szakaszában dobogóra is állhatott. Bodrogi László azt is elmagyarázza, hogy nők miért nem indulhatnak a Tour de France-on. Interjúalanyunk szerint egyébként Bovaryné biztos szeret tekerni, sőt szerinte a Madame elektromos biciklivel simán körbepedálozná a Tour de France útvonalát.

Forrás: Wikipédia

Szederkényi Olga kulturális hangjáték-sorozatában sok mindent megtudunk az országúti kerékpározásról. Hallgasd meg a Bovaryné másik élete legújabb epizódját! 

Szeptemberben jövünk egy újabb résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

A sorozat korábbi részeit ITT hallgathatod meg!