Női tárca: lakáshitel női szemmel – pénzügyi podcast 3. rész

2021. április 27.
A Női tárca – a Maire Claire pénzügyi podcastjében szakértőkkel járunk körül néhány, a hétköznapi életben is fontos pénzügyi témát a nőket terhelő pink tax problémájától a Wall Streeten dolgozó nők karrierképén át a bérigény sokakat foglalkoztató kérdéséig. A harmadik epizódban lakásvásárlásról és megtakarításokról beszélgetünk Ráczné Mikulai Mónikával, a Raiffeisen Bank régióvezetőjével.

Egyre nagyobb gondot jelent a fiataloknak a lakásvásárlás: a lakásárindex lassuló, de még mindig évi 20 százalékos növekedési üteme mellett a legtöbben nehezen tartják a lépést a fővárosi ingatlanpiaccal. Egy friss felmérés szerint a magyar lakosság megtakarításainak jelentős része lakáscélú, vagyis a legtöbben lakásvásárlásra vagy -felújításra gyűjtenek, de sokan még így is csak hitel segítségével juthatnak saját otthonhoz. A társadalom hagyományosan a férfiak felelősségének tartja az otthonteremtést, pedig manapság a legtöbb nő nem „beházasodni” akar új otthonába, hiszen érthető módon számukra is fontos a saját ingatlan jelentette függetlenség és biztonság.

mc-penzugyi-podcast

Ráczné Mikulai Mónikával, a Raiffeisen Bank régióvezetőjével a megtakarítások fontosságáról, a pénzügyi tervezésről és az albérlet kontra lakásvásárlás dilemmájáról is beszélgettünk.

Hallgasd meg a Női tárca pénzügyi podcast harmadik epizódját!

Hallgasd meg a második részt is:

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!