Hamarosan: Mit gondol? podcast – Péterfy-Novák Éva a házasságról

2022. március 31.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast harmadik epizódjának vendége a jövő héten Péterfy-Novák Éva lesz, akivel a házasságról beszélgetünk majd. Hallgassatok bele!

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Eddigi szerelmi csalódásaim ellenére határozottan házasságpártinak vallom magam, mert azt gondolom, hogy amikor két ember egy ponton úgy dönt, hogy innentől együtt csinálja tovább az életet, az létrehoz egy szövetséget – ami nemcsak arról szól, hogy az egyik számíthat a másikra, hanem arról, hogy két ember felismeri azt, hogy több örömük származik abból, ha ők együtt vannak, és ezért a jövőben készek felelősséget vállalni és munkát tenni bele, hogy mindez így is maradjon. Persze van olyan házasság, ami a végéhez ér. Lehet, hogy azért, mert a két ember egymás számára eredendően nem volt a legoptimálisabb választás, vagy egyszerűen csak elrontották, és visszafordíthatatlanul félresiklottak a dolgok.

A jövő heti epizódban a házasságról beszélgetünk egy olyan vendéggel, aki jelenleg egy irigylésre méltó, igazán jó házasságban él, de ezt nem mindig mondhatta el magáról. Péterfy-Novák Éva író Egyasszony című könyvében írta meg betegen született kislánya, Zsuzsi elvesztését, és első, bántalmazó házasságának történetét. A könyvet olvasva csak arra tudtam gondolni: vajon hogy volt ereje újrakezdeni, egy bántalmazó kapcsolat után ismét belevágni, hinni a szerelemben, és megbízni egy másik emberben. Úgy tűnik, ez nem lehetetlen, sőt! Éva azt meséli, ez volt az egyetlen esélye a túlélésre: ha elhiszi, hogy lehet jobb. 48 éves volt, amikor jelenlegi férjével, Péterfy Gergellyel egymásba szerettek, de nem voltak könnyű helyzetben, mivel akkor még mindketten az előző házasságukban éltek. Ám vannak emberi találkozások, ahol nem kérdés, hogy két embernek egyszerűen köze van egymáshoz. Éva mesélt nekem a szerelemről, korábbi házasságairól és arról, hogy ő hogy állt ehhez a témához az élete során, és hogy mindez hogyan változott az idő előrehaladtával. 

Hallgass bele!

 

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!