Gasztrobloggerek hozzák el a nyár legjobb kávédesszertjeit

2017. augusztus 04.
Napi kedvencünk garantáltan az édesszájú kávérajongók kedvence is lesz. A Nespresso idén nyáron két limitált kiadású ízzel lepte meg a kávérajongókat. Az újdonságok már önmagukban is izgalmasabbá tehetik a kávézás élményét, de a márka jegeskávé-receptversenyének köszönhetően igazi hűsítő desszertet varázsolhatunk az új, mediterrán stílusú kávékapszulákból.

A gasztrobloggerek versenyének ezüstérmese Breakfast Lover Lili blogger, aki Caffé al Cocco fantázianevű kávékölteményében a limitált kapszulák lágy textúráját használta ki és kombinálta kókuszos ízjeggyel. Míg a győztes Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere a tiramisu olasz desszert ízvilágát nyáriasította a jegeskávé alap segítségével.

Íme hát a két nyertes recept, arra az esetre, ha felfrissülésre vágynánk a tikkasztó augusztusi forróság közepette. Csak tudjunk választani a két gasztro-műalkotás között…

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:
TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
4-5 db jégkocka
1,5 dl hideg tej
2-3 csepp mandulakivonat
1 dl hideg tejszín
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
cukrozatlan kakaópor a tetejére
1 db babapiskóta díszítéshez

A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.

A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

BREAKFAST LOVER LILI:
JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
1 marék jég
2 evőkanál csokiszósz
1 dl sűrű kókusztej

Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal. Ráöntjük a sűrű kókusztejet. Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.