Ingyenes teával készülnek a vendéglátók az extrém hideg ellen

2018. február 27.
Február utolsó hetében piros riasztás és hideg betörés lesz Magyarországon, ez különösen érinti azokat, akiknek nincs fedél a fejük felett. A városok nem csak azért különlegesek, mert sok a rászoruló, hanem azért is, mert sokan vagyunk, akik segíthetünk nekik.


Minden sarkon áll egy étterem, egy pékség, egy cukrászda, és egy kis figyelmesség semmibe nem kerül, de annál több pluszt ad a mínuszokban. Budapest kiemelten érintett az ügyben, ezért Bezerics Dani étterem tulajdonos február 27-től TAKE A TEA akciót szervez a Tompa és a Páva utcák sarkán található étterménél, melyhez bárki csatlakozhat. A lényeg, hogy a didergők számára „forró frissítő” pontok létesüljenek, egy pohár forró teával a csatlakozó helyeknél, kissé elviselhetőbbé téve az extrém időjárást.

Szeretnénk egy kicsi emberi gesztussal gondolni a rászorulókra. Mi egész héten ingyenes forró tea pontot tartunk fent az étterem előtt nyitvatartási időben, hogy azokra is gondoljunk, akik a leginkább ki vannak téve az extrém időjárásnak. Természetesen bárki tölthet “forró frissítő-t. Egy cukros, citromos forró tea, vagy egy aznap el nem adott friss süti, vagy pékáru is hatalmas segítség, ha hozzáférhetővé tesszük a rászorulóknak. A velünk szemben lévő pékség is csatlakozott, minden este szívesen adják a friss, de el nem adott falatokat azoknak, akiknek mindennél jobban szükségük van rá” – mondja Bezerics Dani.