Sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli Siófok augusztus 20-át

2018. augusztus 18.
Idén is megrendezik Siófokon a nyári szezon legnagyobb ingyenes eseményét, az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kötődő Bor és Kenyér Ünnepét. Augusztus 16-tól 20-ig koncertek, gyerekprogramok és vásárosok várják az érdeklődőket a kikötőben. Fellép többek között Tóth Vera, Deák Bill Gyula és a 100 Tagú Cigányzenekar is. Augusztus 20-án is „Itt kezdődik a Balaton!”

Népszerű hagyomány Siófokon a többnapos Bor és Kenyér Ünnepe, amely évről évre színvonalas műsorral és ünnepi programokkal várja a látogatókat. A várossá avatás 50. évfordulója alkalmából ezúttal még több sztárfellépővel és programmal készülnek a szervezők az ünnepre.

Szombaton a színes repertoárt felvonultató Chameleon zenekar koncertjével lehet melegíteni, majd Molnár György harmonikaművész és zenekara érkezik a színpadra, akikhez vendégként Bebe is csatlakozik.

Vasárnap már korábban elkezdődnek a zenés programok: délután az Apáti Dixieland Band és a Hawaii Együttes lép fel. 19 órakor pedig az ország egyik legnépszerűbb énekesnője, Tóth Vera érkezik a színpadra. Az estét Gerendás Péter és zenekarának koncertje zárja 21 órától.

Augusztus 20-án, hétfőn a programot Siófok testvérvárosa, az izraeli Netanya küldöttségének műsora indítja. Utána nagyrészt a hagyományok jegyében telik majd a nap, délután fellép a Balaton Táncegyüttes, lesz táncház, őket pedig 19 órakor a 100 Tagú Cigányzenekar váltja a színpadon.

A programok között a délután folyamán megtartják a tradicionális kenyér- és a borszentelést is. A történelmi egyházak képviselői által megáldott kenyereket a siófoki képviselőtestület tagjai vágják fel, illetve kiválasztják az év borát is a legjobb siófoki borok közül. Természetesen az ünnepet megkoronázó látványos tűzijáték sem maradhat el, amely 21 órakor a mólóról fognak fellőni. Az estét a korábbi napokhoz hasonlóan hétfőn is utcabál zárja DJ Csucsu közreműködésével.

Szombattól hétfőig 15 és 20 óra között gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők: lesznek népi ügyességi és asztali logikai játékok is. Emellett játszóház és ugrálóvár várja a kicsiket, továbbá kézművesvásár és gasztroárusok teszik teljessé az ünnepi élményt.

További információ: www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com