Németország egyik legszebb hídja

2018. november 11.
Rakotzbrücke, vagy az Ördög hídja egy ikonikus ívelt híd a festői Kromlau Parkban Észak-Németországban. Nemrégiben az Instagram hatására is híressé vált, könnyen elérhető egynapos kiránduló célpont Berlinből.

Németország egyik legszebb és legnagyobb rododendron parkja egy 200 hektáros magánbirtokból lett kialakítva, igazi vadregényes park. 1842-ben Freidrich Hermann Rötschke szerezte meg a park tulajdonosi jogát és egy híres tájépítészt fogadott fel, hogy megvalósítsa álmai parkját.

Bazaltkő orgonák a tóban

Rötschke szinte az összes vagyonát a parkra költötte. Őshonos és egzotikus fákat és cserjéket telepített a hatalmas birtokon, majd bazaltköveket hozatott a környező országok kőbányáiból. A hatszögletű bazaltkövekből oszlopokat, orgonákat, piramisokat, barlangokat, hidakat építtetett az egész park területén.

Az Ördög-híd

A külföldről idehozatott hatszögletű bazalt oszlopokból épült fel a park egyik legszebb hídja, a Devil’s Bridge (Ördög-híd). A bazaltoszlopokból épült pillérei szintén orgonákat formáznak. A birtokon van egy vadregényes kastély is, a Kromlauer kastélyt mely 1860-ban épült.

Fotó: Profimédia – Red Dot