Leonardo DiCaprio a klímaváltozásról beszélt az ENSZ-ben

2014. szeptember 29. |

Miközben hatalmas sajtóvisszhangot váltott ki Emma Watson ENSZ-ben elhangzott beszéde, Leonardo DiCaprio megszólalásáról már kevesebbet cikkeztek. Az ENSZ békekövetének kinevezett DiCaprio a világszervezet klímavédelmi csúcstalálkozóján beszélt a környezetvédelem fontosságáról.

„Színészként, én a tettetésből élek. Olyan kitalált karaktereket alakítok, akik gyakran kitalált problémákat oldanak meg. Azt hiszem, az emberiség hasonlóképpen tekint a klímaváltozás kérdésére: mintha csupán fikció volna, ami valaki más bolygójával történik, mintha attól, hogy úgy teszünk, a klímaváltozás nem valós probléma, az meg is szűnne létezni.” – kezdte a gondolatmenetét DiCaprio, aki az ENSZ frissen megválasztott békeköveteként vett részt a találkozón

„Tisztázzuk, ez nem csak arról szól, hogy az embereknek energiatakarékos izzót és hibrid autókat kell vásárolniuk. Ez a katasztrófa már rég túlnőtt azokon a választásokon, amiket az egyének hozhatnak. Ez most már az iparainkról, a kormányainkról szól, nekik kell a világ minden táján döntő, nagyléptékű intézkedéseket hozniuk. Nem vagyok tudós, de nem is kell hogy az legyek. Hiszen a világ tudásai már megszólaltak, ők már elmondták a jövendöléseiket, amikből tudhatjuk, ha nem fogunk össze, biztosan elpusztulunk.”

A továbbiakban DiCaprio felhívta a világ vezetőinek figyelmét a megújuló energiaforrások használatára, és óva intette a világ vezetőit az olajat és gázt kiaknázó gyárak támogatásától. A színész beszédét az alábbi gondolatokkal zárta:

„Tisztelt delegáltak, a világ vezetői! Én a tettésből élek. De maguk nem. Most magukon a sor, hogy válaszoljanak létezésünk legnagyobb kihívására ezen a bolygón.”

Ebben a videóban meg is nézhetjük a beszédet:

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

Vallomás az anyaotthonból: „Apa bántotta anyát, ettől nekem még hiányozhat?” anya

Vallomás az anyaotthonból: „Apa bántotta anyát, ettől nekem még hiányozhat?”

A hercegnőszindróma: lehet, hogy te is a gyerekkori mesék miatt vagy szingli? Disney

A hercegnőszindróma: lehet, hogy te is a gyerekkori mesék miatt vagy szingli?