4 természetes módszer a cserepes ajkak ellen

2016. január 25. |

A jeges szélben gyakran előfordul, hogy ajkunk kisebesedik, vérzik, fáj – ez egyrészt kellemetlen, másrészt nem is valami szép látvány. Ha a drogériák polcain kapható összes létező ajakírt kipróbáltuk már, érdemes lehet valamilyen természetes megoldás felé fordulnunk.

Méz

A méz nem csak a kávéba vagy a teába jó, hanem ajkainkkal is valódi csodát művelhet. Remekül harcol a hideg okozta sebek ellen, csökkenti a kicserepesedést, és segít, hogy a meglévő sebek gyorsabban gyógyuljanak. Ha kibírjuk, hogy ne nyalogassuk le az összeset!

Borsmenta olaj

Egy friss tanulmány szerint a borsmenta olaj kiváló ellenszer lehet a kiszáradt szájra. Ahogy elkezdjük érezni, hogy ajkaink feszülnek és fájnak, öntsünk néhány cseppet egy fülpiszkáló végére és dörzsöljük be vele szánkat.


(Fotó – Profimedia – Red Dot)

Vanília kivonat

Akik szeretik a vanília édeskés ízét,ezt a módszert is imádni fogják. Az organikus vanília kivonat alkoholtartalmának köszönhetően csökkenti a gyulladást és gyorsítja a gyógyulást.

Oregánó olaj

Mert ilyen is van. Ez a különleges olaj állítólag csökkenti a gyulladást és felgyorsítja a  hideg okozta kisebesedések gyógyulását. A borsmenta olajhoz hasonlóan itt is elég néhány csepp egy fülpiszkáló végére cseppentve.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Szépség

4 érv, amiért ne hagyd ki a tonikot a rutinodból arc

4 érv, amiért ne hagyd ki a tonikot a rutinodból