Időgép: szépségutazás Tomcsányi Dóri divattervezővel

2019. október 28. |

Új sorozatunkban ismert nőket ültetünk be képzeletbeli időgépünkbe, akik a tízéves villámtúra során kitérnek nagy szépségtanulságokra, beauty tabukra, de személyes sminkfavoritokra is.

Vannak határozott különbségek az életedben szépségápolást és a napi beauty rutint illetően a 10 évvel ezelőtti életviteledben és ma?

Talán az alvásban, hidratálásban és a sportban vagyok tudatosabb. Tíz évvel ezelőtt azt gondoltam, bármit elbír a testem, éjszakáztam, buliztam és nem sportoltam rendszeresen. A sminkelés akkor sem volt, és most sem a legfontosabb – szemben a napvédelemmel. Szerettem magam feketére barnítani minden nyáron, mert jó bőröm van, könnyen barnulok. Ma viszont már 50-es védőfaktor nélkül nem megyek ki a napra. A kedvencem a Vichy napteje. Sminktéren a Clinique-et 10 éve imádom, ahogyan a MAC élénk rúzsait is.

Te mit látsz a 10 évvel ezelőtti és a mai kedvenc képeden?

Azt látom, hogy 10 év telt el. Felnőttem, felelősséggel tartozom magamért és másokért. Anya lettem és rajtam is meglátszik az idő, ezt pedig nem szeretném eltüntetni vagy takargatni. Voltam már vékonyabb és „vastagabb” is, sportoltam többet is és kevesebbet is. Egy testem van, ami szerencsére tökéletesen kiszolgál. Szerintem a legfontosabb, hogy a mosolyom mit sem változott az elmúlt 10 évben, ugyanúgy tudok örülni, mint annak idején.

Neked hol a határ a fiatalság megtartásáért folytatott „küzdelemben”?

Nem küzdök, hogy megtartsam a fiatalságom, a fiatalság múlandó és ez így van rendjén. Nem szeretnék sem többnek, sem kevesebbnek látszani annál, ami vagyok. Nem szeretem a mesterséges beavatkozásokat, nekem nem ér egy Botox annyit, hogy eltűnjön a természetes arckifejezésem a ráncok kedvéért. Különben is ki mondta, hogy a ráncok nem szépek? Na, ez az..

A fiatalságkultusz nem könnyíti meg a nők hozzáállását az idő múlásához. Volt valaha példaképed, aki pozitív példaként lebegett a szemed előtt az öregedést illetően?

Nem tudnék hirtelen példaképet mondani, de azt hiszem, mindenkire felnézek, aki méltósággal viseli a korát. A szépség nem korhoz kötött. Számomra az intellektualitás, a közvetlenség, a kedvesség vagy a jó humor sokkal vonzóbb, mint egy hosszú, vékony láb, feszes fenék vagy egy kihúzott, ránc nélküli arc.

Mit üzennél a 10 évvel ezelőtti önmagadnak?

Elég vagy és szerethető vagy. Pihenj többet. Nem kell mindent azonnal akarni. Az önmegvalósításnak nincs lejárati ideje. Jó most, mert szuper gyerekem és barátaim vannak. Azzal foglalkozom, amit szeretek és olyan emberekkel, akiket szeretek.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Negyven fölött ez a két snitt fiatalít aszimmetrikus bob

Negyven fölött ez a két snitt fiatalít