Emlékszel még a Vészhelyzet egykori orvosaira? Így néznek ki ma!

2021. június 21.
Te is nagy Vészhelyzet-rajongó voltál? Nézd meg, hogy festenek ma az egykori szereplők Corday doktornőtől Carter doktorig!

A chicagói kórház sürgősségi osztályán játszódó sorozat, a Vészhelyzet 15 hosszú évadon keresztül tartotta izgalomban a nézőket. Magyarországon 1996. január 6-án került képernyőre az első rész, az utolsó epizódokat pedig 2010 őszén láthattuk. Az azóta eltelt több mint 10 év alatt rengeteget változtak a szereplők, mutatjuk, milyenek ma a Vészhelyzet egykori orvosai, akik egy jó ügyet szolgálva idén áprilisban ismét összeálltak!

A Vészhelyzet doktornője, Liz Corday
2 fotó megtekintése

Liz Corday – Alex Kingston

Az Elizabeth Corday doktornőt játszó Alex Kingston 1997-ben csatlakozott sebészként a chicagói kórház orvoscsapatához. 2004-ben intett búcsút a produkciónak, 2 epizód erejéig azonban az utolsó évadban is visszatért. Láthattuk a Moll Flanders örömei és viszontagságai, a Ki vagy, doki?, a Ben Hur, az Őrülten hiányzol, valamint a Machbet című produkciókban. Háromszor is házasodott: 1993 és 1997 között Ralph Fiennes felesége volt, 1998 és 2010 között Florian Haertel oldalán találta meg a boldogságot, 2015 óta pedig Jonathan Stamp felesége. Egy gyermeke született második férjétől, akivel közös felügyelettel nevelik Salomét.

Dr. Mark Greene a Vészhelyzetből
2 fotó megtekintése

Mark Greene – Anthony Edwards

Anthony Edwards Mark Greene doktort alakította a Vészhelyzetben, ahol a 7. évadban feleségül vette kolléganőjét, dr. Liz Cordayt. A két orvos házassága nem tartott sokáig, Mark Greene ugyanis egy súlyos betegség következtében fiatalon meghalt. A filmbeli sebésznek gyakran meggyűlt a baja első feleségével és házasságukból született gyermekével, Rachellel. Már a Vészhelyzet forgatása alatt játszott más filmekben, és a színészkedéssel azután sem hagyott fel, hogy búcsút intett a sorozatnak. Láthattuk a Hidegvérrel, a Szeress, ha tudsz!, a NorthFork, a Változó szerelem, valamint az Életre-halálra szereplői között is. Rendezőként is kipróbálta magát a Vészhelyzetben, és producerként is dolgozott. 1994-ben vette feleségül Jeanine Lobellt, akivel 4 gyermeküket nevelik: Bailey, Esme, Wallis és Poppy tette teljessé a családot.

A Vészhelyzet Peter Benton doktora
2 fotó megtekintése

Peter Benton – Eriq La Salle

Eriq La Salle 8 évadon keresztül játszotta Benton doktor karakterét a Vészhelyzetben, 2002-ben azonban lekerült a képernyőről. A kórházsorozat után feltűnt a Leszámolók, a Visszapassz – Earl Manigult, a kecske, a Sötétkamra, az Igazság helyett, a Crazy as Hell, a Johnny a múlté, a Szellemdoktor, valamint a Logan – Farkas című produkciókban. La Salle azonban nemcsak színészként alkotott nagyot, hanem rendezőként is: több mint 30 munka kapcsolódik a nevéhez. Producerként is tehetségesnek bizonyult, a Chicago P.D. sorozat neki köszönhetően ért el szép sikereket. A magánéletéről vajmi keveset lehet tudni: évtizedeken át azt vallotta, hogy nem szeretne sem házasságot kötni, sem családot alapítani, amihez nagy valószínűséggel tartotta is magát – a legkomolyabb lépés, amire rászánta magát, hogy 1998-ban eljegyezze barátnőjét, Angela Johnsont. 

Dr. Luka Kovac a Vészhelyzetből
2 fotó megtekintése

Luka Kovac – Goran Visnjic

A horvát származású színész 1998 és 2008 között bújt Kovac doktor bőrébe a sorozatban, miután a Doug Rosst alakító George Clooney távozott a kórházsorozat szereplőgárdából. A Vészhelyzetben szerzett ismertség után több filmben és sorozatban is játszott, ilyen például a Helen, a Tetovált lány, a Vörös özvegy, A létezés határa vagy az Éjféli nap. 1999-ben feleségül vette Eva Visnjic szobrászművészt, akivel 3 közös gyermekük született: Tin, Vivien és Vigo. A színésznek egy korábbi kapcsolatból született gyermeke is van, Lana édesanyja Mirela Rupic.

A Vészhelyzet Carter doktora
2 fotó megtekintése

John Carter – Noah Wyle

A Carter doktorként elhíresült Noah Wyle igazi rekordernek számít a Vészhelyzet történelmében: ő az, aki a 15 évad alatt a legtöbb epizódban szerepelt, összesen 254 részben láthattuk. A kórházsorozat után további szerepek vártak rá, részt vett a Szilikonvölgy kalózai, a Nem vagyunk már ugyanazok, a Bombabiztos, a Donnie Darko, a Titkok könyvtára 1-3., a Láncra vert igazság, az Égszakadás, valamint a The Romanoffs forgatásán. Egykori kollégáihoz hasonlóan ő is kipróbálta magát a kamera másik oldalán, rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is sikeresnek mondható. A többszörös Emmy- és Golden Globe-jelöléssel büszkélkedő színész 2000-ben vette feleségül Tracy Warbint, akivel 10 éven át élt boldog házasságban. Két gyermekük született, Owen és Auden. 2014-ben a Carter doktort játszó színész ismét oltár elé állt, ezúttal Sara Wellst vette feleségül, aki nem sokkal később egy kislánnyal ajándékozta meg, aki a Frances nevet viseli. 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?