Pillantás Audrey Hepburn táskájába

2012. november 09. |

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart néhány személyes tárgya látható pénteken és szombaton az S.T. Dupont Andrássy úti üzletében.

Csemegének számító minikiállítással ünnepli 140. születésnapját az S.T. Dupont. A luxuscikkeiről ismert francia cég budapesti üzletébe történelmi darabok érkeztek az alkalomra: toll, öngyújtó, táska, amelyek egykor előkelőségek részére készültek. A Dupont ügyfelei szinte a kezdetektől királyok, császárok, maharadzsák és világsztárok voltak, a cég most futó kampányának arca is két legenda, Audrey Hepburn és Humphrey Bogart. Nekik annak idején személyre szabott kézi- illetve utazótáskát alkotott a cég.

Dupont terméket használt Churchill, Al Capone, Hitchcock, Jackie Kennedy vagy Marilyn Monroe is, és a márka egyik védjegyének számító, jellegzetes klikk hangot adó öngyújtóval gyújtott cigarettára Coco Chanel. Miután az Élysée-palota hivatalos beszállítói is, a Sarkozy házaspár tőlük rendelt tavaly nászajándékot Vilmos herceg és Katalin hercegnő részére. A mesés utazótáska pontos másolata most szintén megtekinthető az Andrássy úton.

A tollak és öngyújtók mellett ékszereket, dísztárgyakat és kiegészítőket is gyártanak a Dupont műhelyeiben. Az arany-, ezüst-, lakk- és bőrdíszműves mesterek mindent kézimunkával, azonosítószámmal, több száz munkafázissal készítenek bőrből, nemesfémből, sokszor tűzálló lakkbevonattal. Egy toll vagy öngyújtó megalkotásához egy-két hónapra is szükség lehet.

Érdekességek és a márka teljes választéka: st-dupont.hu

Még több Blog

Megjelent az októberi Marie Claire go green

Megjelent az októberi Marie Claire