Simone Biles ebben a különleges dresszben szerezte meg hetedik olimpiai aranyérmét

2024. augusztus 05.
Simone Biles egy különleges tornadresszben lépett szőnyegre az ötkarikás játékokon, ezzel pedig meg is koronázta az olimpiai szereplését. Az amerikai tornásznő a hetedik olimpiai érmét szerezte meg.
Simone Biles ebben a tornadresszben nyerte meg aranyérmét

A párizsi olimpia nemcsak a kiemelkedő sportteljesítményekről, hanem a csillogásról, a gyönyörű mezekről és ruhakölteményekről is szól. Erre remek példa a szertorna világa, ahol a versenyzők tornadressze a csillogást és az eleganciát hivatott ötvözni. Ennek okán szebbnél szebb dresszekben lépnek szőnyegre a tornászok, amelyek nemcsak az egyéniségüket, hanem a nemzeti színeket is jól tükrözik. 

Simone Biles amerikai tornász két dologról ismert. Az egyik a dominanciája a tornasportban, amióta a 2016-os riói olimpia egyik legnagyobb sztárja és a legtöbbet díjazott tornásza lett, a másik pedig a csillogás iránti megszállott szeretete. 

Simone Biles a hétvégén megszerezte harmadik aranyérmét is a párizsi olimpián, ezzel pedig továbbra is a legnagyszerűbb tornászok között tartják számon. Biles augusztus 3-án fejezte be olimpiai „körútját”, az alkalomra pedig egy különleges tornadresszt választott. Nem csoda, hiszen a világklasszis az ötkarikás játékok alatt háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára. 

Simone Biles tornadressze az olimpián

Simone Biles tornadressze az olimpián

Ezúttal egy erőteljes színnel lepte meg a közönséget, amelyet gyakran „Ferrari-pirosként” is emlegetnek. A dressz különlegessége, hogy 3600 Swarovski kristállyal díszítették. A Simone Biles ruháját készítő cég azt mondta, miszerint viselete a büszkeséget, illetve a szenvedélyt tükrözi. A Simone Biles által viselt dresszekre hivatalosan is úgy hivatkoztak, mint a legdrágább viseletre a verseny történetében. Az edzésre, a versenyre és az éremátadó ünnepségekre készült különböző ruhadarabok mindegyikét Swarovski kristály borítja, és állítólag több mint 3000 dollárt érnek.

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images