Egy saroknyi Párizsba csöppen az, aki a Vitkovics Mihály utca környékén andalog, ha pedig fokozni szeretné a Montmartre-i életérzést, a Gerlóczy Kávéházban fog kikötni. Akármikor járok erre, a Kamermayer téren süt a nap, a XIX. századi épület előtt álló hatalmas szilfa pedig olyan romantikusan veti rá árnyékát a terasz piros tonett székeire, hogy az bármelyik francia filmben megállná a helyét.
Az étterem felett a kávéház szobáit (Rooms de Lux) lehet kivenni, igazi rejtekhely az idelátogató vendégeknek, egy szuperfrekventált helyen, a város szívében.
A reggeli mellett népszerű az ebédmenüjük, a vacsorákat esténként pedig hétvégén hárfa vagy zongoraszó kíséri az „autentikus” romantika jegyében.
Idén ősztől év végéig, hetente újabb budapesti étterem séfe hozza el specialitásait a konyhára, vagy éppen a Gerlóczy-ra jelemző magyaros és nemzetközi bisztróételeket gondolja újra.
Mi az Olimpia konyhafőnökének, Ádám Csabának a menüjéből választhattunk, akinek a listáján előkelő helyen áll a fácánleves töltött tésztával, a csirke ballotine, az angus spicc céklával és a dióval töltött cukkinis paprika.
Persze mindet végigkóstoltuk, engem az utóbbi győzött meg leginkább, a desszertre viszont egyszerűen nem maradt hely a hasunkban, akármennyire is szerettük volna. De ez így is van jól, mert úgyis vissza kell térnünk egy kávéra és a klasszikus Gerlóczy szeletre!
További képeinkért kattints a galériára!
Kiknek ajánljuk: Párizs és a romantika menthetetlen szerelmeseinek, akik órákig el tudnak időzni az árnyas teraszon egy kávéval és egy jó könyvvel. Ezek után talán már mondani se kéne, de 10/10-es randihelyszín.
Mikor: napközben, főként ebédidőben igazi vitaminbomba kint ülni és élvezni a napsugarakat. Az ebédmenü változatos, így biztosan mindenki talál valami szimpatikusat az étlapról. A Tour de Chef program március 10-ig tart. Az aktuális vendég séfről és menüről a kávéház facebook oldalán kapható információ.
Árfekvés: a kétfogásos ebédmenü 2490 Ft, három fogást pedig 2990 Ft-ért kérhetünk a Tour de Chef alatt.
Marie Claire plusz: az az utánozhatatlan miliő, ami a környék adottságaiból adódóan is csak kevés helyen van jelen.
Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi