Király Viktor magyar nyelvű dallal jött

2018. május 07.
Magyar nyelvű bombafelvétellel jelentkezik Király Viktor. A „Király utca” című szerzeménye a Budapest Dal 2018 pályázatára íródott, amellyel ismét egy lüktető ütemű dallamot ültet a fülekbe.

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Budapest Dal 2018 pályázatán belül felkért előadók egyike volt a sármos énekes-dalszerző, aki főváros iránti érzelmeit kottázta le. A nyári hangulatot árasztó „Király utca” abszolút slágergyanús szerzemény, amelyben Viktor a „saját” utcájában andalog.

A új dalról így nyilatkozott Viktor: „A Király utcához mindig is kötődtem, már jóval azelőtt, hogy a fiatalok centrumává vált volna Budapesten. Valamiért vonzott az onnan áramló kissé hipszter hangulat, a pezsgő élet. Nagyon örülök, hogy felfedezték ennek az utcának a szépségét és ilyen közkedvelt része lett a fővárosnak.”

Király Viktor karrierje kilenc éve folyamatosan felfelé ível, legközelebb a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk május 8-án, ahol James Blunt előtt lép színpadra egy akusztikus szettel. Mi ez, ha nem Király?

A Budapest Dal 2018 albumot itt hallgathatjátok, illetve az elmúlt idők Budapest ihlette dalaiból itt találtok egy összeállítást.

Fotók: Magneoton