Bennfentes tippek szépségszerkesztőinktől – Maszkra fel!

2024. október 19.
A Marie Claire két fekete öves szépségszerkesztője, Sütő Emese Franciska és Rózsa Ágnes hónapról hónapra más témakörben osztják meg veletek személyes tapasztalataikat szépségfronton.

Kitől kaphatnánk jobb tanácsot szépségfronton, mint két tapasztalt újságírótól, akik évek óta szépségszerkesztőként dolgoznak és rengeteg márkával és termékkel megismerkedtek már a munkájuk során. 

A Marie Claire két szépségszerkesztője, Rózsa Ágnes és Sütő Emese Franciska

A Marie Claire két szépségszerkesztője, Rózsa Ágnes és Sütő Emese Franciska

Sütő Emese Franciska: „Mániákusan kenem mindenhová”

Az arcmaszkok jó húsz éve kulcsszereplői a szépségrutinomnak. Eleinte főleg trendi, finom illatú vagy éppen pénztárcabarát verziókat választottam (az adott életszakasztól függően), majd harmincöt felett már nagyon is tudatosan ment nálam a pakolás- és maszkcasting. 2024-re egész hosszú a checklist, amelynek meg kell felelnie egy maszknak, és ez nem véletlen. Egyrészt a rutin és az évek, másrészt a szépségszerkesztői léttel járó, ebben a tekintetben egészen előnyös foglalkozási ártalom (pontosabban a teszteléseknek, termékpróbáknak az átlagnál szélesebb körű kitettség) is hozzásegít ahhoz, hogy a mára már az idő múlása miatt is sokat látott bőrömet sokkal nagyobb odafigyeléssel kezelem és táplálom maszkokkal. Már nem kerül az amúgy is csontszáraz, erősen vízhiányos arcomra egy találomra kiválasztott, a bőrömet csak tovább szárító agyagmaszk, és lapmaszkokkal sem kínzom magam, pláne, ha tudom, hogy öt percig sem tudok fekvő pozícióban maradni. Nálam a felkenhető, majd alaposan lemosható termékek nyernek, amelyek cikkírás vagy egy villámteregetés közben sem mozdulnak el. Ezekkel a maszkokkal egyébként mániákusan kenem a kézfejemet is, és persze legtöbbször a nyak-dekoltázs részt sem hagyom ki. A tényleg tapintható-látható hatás az, ami miatt hűséges leszek valamelyikhez, az állagra pedig hiába vagyok minden más termékkategóriában kihegyezve, itt csakis az eredményt, illetve a minőségi és hatékony összetevőket nézem – szóval lehet ragacsos, géles vagy szemcsés tapintású is. Egy-egy koncentráltabb összetevőjű, pontosan a bőrtípusunkra, bőrproblémáinkra kiválasztott (például feszesítő, ragyogást adó, tápláló vagy éppen gyulladáscsökkentő) kedvenc tényleg nagyot alkot a bőrön. Szerintem olyan alapkellék a bőrszépítésben, amelynek esetében nem érdemes addig megállapodni vagy kompromisszumot kötni, amíg azt nem érezzük, hogy ár-érték arányban is „megérkeztünk”.

BEVÁLT KEDVENC

Classic Miracle Noir Mask PREMIER

Az első tégelyt a páromtól kaptam ajándékba. Neki az árától szaladt fel kicsit a szemöldöke, én pedig a hatásán lepődtem meg. Egy biztos, a neve nem túlzás, ahogyan az sem véletlen, hogy már hat éve imádom. Feléled a bőröm a használata után, egészséges, üde és szinte olajosan fi nom hatású bőrfelszínt hagy maga után. Könnyű felvinni, viszont a hozzácsomagolt mágneses tömbtől, amely az eltávolítást segíti, szívesen eltekintenék. premier-deadsea.com

Rózsa Ágnes: „Szérumban úszok, és imádom!”

A bőrápolásban szeretek mindent, ami könnyed, lágy, folyékony vagy zselés, gyorsan felszívódik – nem véletlenül vagyok hatalmas szérumrajongó. És amikor először találkoztam egy szérummal átitatott fátyolmaszkkal, rögtön éreztem, hogy ez egy gyümölcsöző barátság lesz. Csupa értékes koncentrátum, amely a maszkhatásnak köszönhetően még hatékonyabban tud felszívódni – pont nekem való. Ettől függetlenül nem indult zökkenőmentesen a kapcsolat, hiszen az első generációs fátyolmaszkok még nem voltak olyan ergonomikusak, mint a mai utódaik – eleinte rendesen küzdenem kellett, hogy nagyjából passzolóan az arcomra applikáljam őket. Akkor még szentségtörésnek éreztem volna, ma már simán kettévágom középen, itt-ott belenyírok a textil- vagy cellulózmaszkokba, ha ez kell a jó illeszkedéshez. De ennyit sem kell bajlódni a két részből álló vagy a kizárólag szemkörnyékre való maszkokkal, de azokkal sem, amelyek annyira lágy anyagúak, hogy könnyedén felsimulnak bármilyen arcformára (maximum lesz rajtuk egy-két ránc, de az sem zavaró). A fátyolmaszkoknál is jobban szeretem a hidrogéles maszkokat. A vastag, zselészerű rétegen általában kicsit testesebb szérum található, tovább is fenn lehet hagyni őket – egy félórás pihenőt követően elképesztően látványos a hatásuk. A szemkörnyékre való géltapaszoknak is a szerelmese lettem, főleg azoknak, amelyek nem csúsznak le akkor sem, ha nem hanyatt fekve töltöm a hatóidőt. A maszkozós rituálémhoz hozzátartozik a masszírozás: amikor még fent van a maszk, rózsakvarc görgővel vagy a Foreo Ufo készülékével végzek arcmaszszázst, aztán ha lekerül, beledolgozom a bőrömbe a rajta maradt szérumot. Tényleg sokat hozzátesz az élményhez és a hatékonysághoz is. Aki próbált már tasakos maszkot, abban biztosan felmerült a kérdés: mi legyen a csomagolásban maradt anyaggal? Nekem általában jut belőle a nyakamra, a dekoltázsomra, nemritkán a karom is szérumban úszik ilyenkor, és imádom.

BEVÁLT KEDVENC

Lift & Repair szemkörnyékápoló, liftinghatású tapasz ESTHEDERM

Lift & Repair szemkörnyékápoló, liftinghatású tapasz ESTHEDERM 18 685 Ft (5 db)

Nekem a szemkörnyék kritikus terület, ha rosszul alszom vagy stresszes vagyok, duzzadttá, táskássá válik. Ez a textilmaszk szuperül illeszkedik, nem csúszkál el, és a hatóidő végére nagyon látványosan megszépíti, feltölti és kisimítja a problémás részt. esthederm.hu

Szerkesztőink további kedvenceit keresd a Marie Claire 2024/6-os lapszámában a Beauty Extra mellékletben!

Fotó: Kecskés Kala Smink: Tamás Anita Haj: Ternyák Kata Styling: Vecsey Zita