Marie Claire – 1%

2013. július 22.

Felelősséggel tartozunk egymásért – és értük is. Értük, akiknek szükségük van segítségre: gyerekeknek, felnőtteknek, a környezetünknek és az állatoknak is. A Marie Claire kampányának keretében bemutatott nők és szervezeteik önként segítenek. Segíts nekik te is adód 1 százalékának felajánlásával!

Amnesty International
Adószám: 19015985-1-42

Infó: www.amnesty.hu[1]
Öt kontinens több mint 150 országában, 1,8 millió taggal, támogatóval szövetkezve harcol az Amnesty International az emberi jogokért. Magyarországi egyesületük is azért küzd, hogy a világon mindenkire érvényesek legyenek az emberi jogi szabályok, bárhol is éljen. Ezért a célért politikai döntéshozóknál lobbiznak, emberi jogi oktatást szerveznek, tagokat toboroznak, és tematikus kampányokat szerveznek. Sok egyéb mellett kiállnak a halálbüntetés, a nők elleni erőszak és a roma gyerekek iskolai elkülönítése ellen is.

Orpheus
Adószám: 18464654-1-06

Infó: www.zug.hu
Ahogy az egyesület névadója – az ókori mítoszok mesés dalnoka – a lantjával csodákat művelő, fákat, vizeket megmozgató, állatokat szelídítő Orpheus, úgy próbál csodát tenni a szegedi székhelyű állatvédő szervezet is. Az egyesület önkéntesei az emberszelídítéssel próbálkoznak. Mondjuk inkább úgy, igyekeznek jobb belátásra bírni, átformálni az állataikat bántalmazó, éheztető, utcára lökő társaikat. Fókuszukban a média áll: ismeretterjesztő cikkeik, saját riportjaik honlapjukon, állatvédelmi rovataik, fórumaik más újságban is olvashatók.
A Marie Claire már akciózott az Orpheusszal, olvasd újra kampányriportunkat! [3][2]

Salva Vita
Adószám: 18057409-1-42

Infó: www.salvavita.hu[4]
Életmentés, létbiztonság. Ezt jelenti a Salva Vita Alapítvány neve. Tizennégy év alatt több száz értelmi fogyatékos embernek adhattak esélyt a teljes élethez. Az alapítvány speciális, munkára nevelő képzési programmal és támogatott foglalkoztatással segíti pártfogoltjai beilleszkedését a társadalomba. Vagyis az értelmi fogyatékos fiatalok tanulmányaik végeztével nem céltalanul és nincstelenül bolyonganak az életben, hanem közösségben dolgozhatnak, pénzt kereshetnek, amiből uszodába, moziba, kirándulni mehetnek.
A Marie Claire már akciózott a Salva Vitával, olvasd újra kampányriportunkat![5]

Menhely
Adószám: 19013213-1-42

Infó: www.menhely.hu[6]
1990 óta fordulhatnak fedél nélkül maradt emberek a budapesti Menhely Alapítványhoz. Az azóta többszintű hajléktalansegítő rendszert kiépítő szervezet nappali melegedőjében zuhanyzót, postafiókot, csomagmegőrzőt alakított ki a betérőknek. Ugyanitt segítséget kapnak nélkülözhetetlen irataik pótlásához, mindig akad friss napilap, tiszta ruha és némi ennivaló, bárki betérhet a klubfoglalkozásra vagy filmklubba, és aki dolgozni – újságot terjeszteni – akar, itt veheti fel a hajléktalanok írásaival, rajzaival teli Fedél nélkül című kétheti lapokat.
A Marie Claire már akciózott a Menhely Alapítvánnyal, olvasd újra kampányriportunkat![7]

Kék Pont
Adószám: 18231148 -1- 43

Infó: www.kekpont.hu[8]
Szakembereik nemcsak anyagosokkal, de legális tudatmódosítókkal is foglalkoznak. Szerintük a függőség nem pusztán egészségügyi  kérdés, szociokulturális megközelítést is igényel. Helybe mennek: iskolába, utcára vagy buliba. Azokkal is kapcsolatot keresnek, akik egyelőre nem akarnak leszokni. Ártalomcsökkentő programjaik keretében partikon – a partidrogok rövid és hosszú távú káros hatásainak ellensúlyozására – vizet meg szőlőcukrot kínálnak, önkénteseik segítik kezelni a szerek hatására kialakuló pszichés zavarokat.
A Marie Claire februári számában foglalkozik a Kék Ponttal, olvasd el kampányriportunkat![9]

HuMusz
Adószám: 18529904-2-43

Infó: www.humusz.hu[10]
Eleinte a szelektív hulladékgyűjtésre igyekeztek rászoktatni az embereket, amikor pedig ez a szemlélet kezdett beépülni a köztudatba, komplexebb célokat találtak. Leginkább arról próbálnak meggyőzni céget, települést, magánembert: kevesebb hulladékot termeljenek. Ha már megvan a szemét, azt lehetőleg hasznosítsák újra. Ha pedig ez nem lehetséges, a szakszerű ártalmatlanítás a cél. A HuMusz környezettudatosságra nevel, komposztálásra buzdít, tájsebészeti programjában illegális szemétlerakókat lajstromoz, Zéróvész nevű kampányában össztársadalmi hulladékgazdálkodási koncepción dolgozik.

Gyermekétkeztetési Alapítvány
Adószám: 18049842-2-43

Infó: www.gyea.hu
Húszezer kiskorú éhezik és százhúszezer alultáplált Magyarországon. Hogy idővel ne legyen olyan kisdiák, aki a péntek délutáni iskolai uzsonna után a hétfői tízóraikor eszik legközelebb, a szervezet több projektet indított. Mindenki ebédel nevű programjukban hétvégékre és iskolai szünetekre látják el a családokat csomagokkal. Az Európai Unió intervenciós pályázatán nyert élelmiszersegélyből több mint százharmincezer embert etettek meg, 527 iskolához juttattak el csomagjaik. Szeretnék eloszlatni azt a tévhitet is, hogy éhező gyereke csak munkanélküli, lusta, alkoholista szülőnek lehet. A rászorulóknak csak a töredéke él ilyen körülmények között.
A Marie Claire már akciózott a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal, olvasd újra kampányriportunkat! [12][11]

‘),