Prix d”Excellence de la Beauté 2009

2013. július 22.

Eltelt egy év, és Párizsban ismét megrendezték a kozmetikai ipar legújabb készítményeit értékelő szakmai díj, a Prix d”Excellence de la Beauté átadását. A francia Marie Claire által szervezett díj az egyetlen igazi nemzetközi elismerés a szépségápolási termékek piacán, ezért nagy megtiszteltetés, ha egy márka sikerterméke bármely kategóriában elnyeri az első helyezést. A döntésnél most is a termékek hatékonyságát, egyediségét és kifinomultságát vette figyelembe a zsűri.

A Prix d”Excellence de la Beauté régi hagyomány. 1985 óta minden évben a témában szakértő és független, tizenhat újságíróból álló nemzetközi zsűri választja ki azokat a kozmetikumokat, amelyeket egy bizonyos kategóriában a legjobbnak tartanak az előző év felhozatalából. Arc- és testápolók, fiatalító szérumok, sminktermékek, feszesítő teskezelések és önbarnító megoldások – azért versenyeznek egymással, hogy felhívják magukra nemcsak a szakma, de a nagyközönség figyelmét is, és függetlenül attól, milyen vastag a pénztárcánk, még inkább szolgálják szépségünket, ápoltságunkat. Íme a nyertesek.


Guerlain Terracotta Sunless
Ki sem kell menni a szobából, és néhány órán belül olyan barnák leszünk, mintha a tengerparton nyaraltunk volna. Az önbarnító textúrája tökéletes komfortérzetet biztosít. Az arganfaolajnak köszönhetően a bőr puha, kellemes tapintású lesz. Permet, zselé, krém és balzsam formájában kapható, a márkához hű, hihetetlenül nőies csomagolásban.

A zsűri véleménye:
* „Gyönyörű bőrszín, finom illat, már a használatától is fantasztikusan éreztem magam. Aranybarna, karamell színek – és ami a legjobb benne, hogy nem kell tartanom az UV-sugarak káros hatásától, így bőröm anélkül lesz barna, hogy újabb ráncok keletkeznének rajta. A Terracotta család a ragyogást és a hatékonyságot egy flakonba zárta.”
* „Ellenállhatatlan a »napsugárillatú« textúra, az arganfaolaj gazdagsága és a ragyogó barna bőrszín tartóssága. Egyenletes barnaság – mintha néhány hetet a vízparton töltöttem volna. Már csak a pálmafák, a fehér homok és a koktél hiányzik.”

Lancôme L”Absolu Rouge
Elegáns fekete külső és páratlanul ragyogó színű belső. A nagy újítás: a már jól bevált fiatalító Pro-XylaneTM hatóanyag most először egy sminktermékben is megtalálható. A rúzsok nemcsak lélegzetelállító árnyalatokban pompáznak, de hidratálják, feltöltik és fiatalítják is ajkunkat.

A zsűri véleménye: 
* „Mivel a korai öregedés lehetősége az ajkakat sem kíméli, nagyon jó ötlet, hogy ez a fantasztikus fiatalító molekula ne csak az arcápoló termékekbe kerüljön bele, hanem a rúzsokba is. Az eredmény: ápolt és egészséges, élénk színű száj. Emellett mindenképpen említést érdemel, hogy a rúzs nem ül bele az apró barázdákba, és egyenletesen fed.” 
* „Hihetetlenül gazdag színskála (24 színnel a palettán), mindenki megtalálja a neki valót. Intenzív árnyalatokkal színezi és tökéletesen hidratálja az ajkamat. A mágnesesen zárodó, elegáns fekete csomagolás még nagyobb élménnyé teszi a hasznlatát.”

Giorgio Armani Face Fabric
Alapozó 12 faktoros védelemmel: olyan, mint egy második bőr. Az eredmény szinte láthatatlan, még a profi sminkmestereket is megtévesztheti. Ha nem rajongunk a hagyományos alapozókért, de egyenletes, hibátlan arcbőrre vágyunk, most könnyedén megkaphatjuk. A „micro-fil 3D?” elnevezésű, egészen új technológia újraformálja a bőrfelszínt, lehetetfinom, áttetsző, alig észrevehető réteggel vonja be. Kifinomult színek, púderes érzés és különleges, félig matt hatás.

A zsűri véleménye:
* „Állaga egyedülálló, mintha folyékony púder lenne, észrevétlenül fedi el a bőrhibákat. A végeredmény: természetes hatású, hibátlan arcbőr.”
* „Fenséges állag, bársonyos bőr, finom, púderes tapintás. A szín eggyé válik bőröm természetes színével, ezért úgy tűnik, mintha a csupasz bőr szabadon lélegzene.”
* „Ez a termék átmenet az alapozó, a púder és a színezett nappali krém között, egyetlen mozdulattal felvihető, gyorsan beszívódik, és láthatatlanul teszi tökéletessé az arcbőrt.”

Clarins Addition Minceur
A bőr feszesítéséhez nem kell megválnunk kedvenc testápolónktól. Elég néhány csepp ebből a Clarins szérumból, és bármely testápoló termék – hidratáló, ránctalanító vagy akár egy parfümillatú krém is – új funkcióval egészül ki. Hét különböző növénykivonatot tartalmaz, valamennyi a bőr feszes kontúrját garantálja. Használatával még időt is nyerhetünk, nem kell kétszer bekenni magunkat ahhoz, hogy bőrünk hidratált és feszes legyen.

A zsűri véleménye: 
* „A képlet nagyon egyszerű: kedvenc testápoló krémünkbe keverjünk pár cseppet a Clarins bőrfeszesítő formulájából. Az eredmény nem marad el: egy hónap leforgása alatt a bőr láthatóan simább, tonizáltabb lesz.”
* „Fantasztikus, hogy naponta legalább tíz percet tudok spórolni a 2 az 1-ben termék használatával.”
* „Zseniális az ötlet, hogy egy karcsúsító szérumot egyszerű és mindennapi használatra való testápolóval keverhetünk össze. Hihetetlen, hogy korábban senki sem gondolt erre.”

Estée Lauder Perfectionist (CP+) – Kutatási különdíj
A Sérum Lifting Correcteur de Rides et Taches lifting hatású ránctalanító és pigmentfolt-korrigáló szérum egy teljesen új kutatás eredménye. Hatását azonnal érezheted az arcodon, feltölti a ráncokat, fényvisszaverő elemei pedig igazán ragyogóvá varázsolják a bőrödet. Aktív összetevői szinte azonnal beindítják a kollagén termelődését, így a nap végén is ugyanúgy érezhetjük magunkat, mint reggel, amikor kisimult arccal ébredünk.

A zsűri véleménye:
* „Az Estée Lauder laboratóriumaiban kifejlesztettek egy hatékony antigravitációs szérumot, amelynek használatával búcsút inthetünk az estére kialakuló, nem kívánatos ráncoknak és a fénytelen arcbőrnek. Ragyogás egész nap!”
* „A szérum valóban hatásos, rögtön az első használatot követően mérséklődtek a fáradtság jelei, arcom ragyogóbb és feszesebb lett. Egy hónap leforgása alatt a barázdák látványosan elhalványultak, a bőr érezhetően fiatalabbnak hat. Csak azt mondhatom, megéri kipróbálni.”

Szöveg: Ariane Goldet
Magyar szöveg: Csikós Krisztina
Fotó: Emanuelle Hauguel
Tárgyfotó: Jacques Giaume, Losonci Pál
Smink: Lisa Legrand
Haj: Virgil Vosse

További szépségötleteinket keresd a márciusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. március]

‘),