Hajápolás személyre szabva

2013. augusztus 07.
Mindenki más formájút, típusút, színűt szeretne, mint ami megadatott – ez természetes. Ahhoz azonban, hogy kibéküljünk saját, „hajas" adottságainkkal, mindössze meg kell tanulnunk, hogyan ápoljuk, formázzuk jól és szakszerűen a hajunkat, és meg kell ismernünk a haszálaink sajátos igényeit. Így nemcsak elfogadni, de szeretni is fogjuk, ami a miénk.
Sorra jönnek a fodrászipar innovációi, amelyekkel mindenki egyénre szabottan kaphat kezelést a hajszálaira. A pontos hajdiagnosztikának köszönhetően, ha érzékeny a fejbőrünk, vagy problémásak a hajvégeink, már olyan, átfogó ápolásban részesíthetjük a hajunkat, hogy az rövid idő alatt visszanyeri eredeti ragyogását, vonzó egészségét. Ezt a felmérést sok gyógyszertárban is elvégzik, de fodrászszalonokban is egyre elterjedtebbé vált. Miután megismertük a hajunkat, mi magunk is kezelésbe vehetjük, hiszen már feltérképeztük az állapotát és az igényeit, így sokkal könnyebben tudjuk kiválasztani a megfelelő ápoló, formázó termékeket és eljárásokat, hogy gyönyörű frizurát készíthessünk magunknak nap mint nap.

Az alapok – Ápolás
5457 fésülő mozdulat, 150 hajszárítás, 115 lófarokba kötés, 7 kémiai beavatkozás. Nagyjából ennyi hatás éri a hajunkat évente, hogy a változó időjárásról, a tűző napsütésről, a légszennyezettségről ne is beszéljünk. A különféle természetes és mesterséges károsító tényezők a haj meggyengüléséhez és roncsolódásához vezethetnek. Magunk is észrevesszük, ha a hajunk veszít a tartásából, a lágyságából, és nem olyan egészséges, mint megszoktuk. A töredezett hajvégekkel való állandó küzdelem, a fényét vesztett hajkorona és a nehezen formázható tincsek sokunknak jelentenek véget nem érő problémát. (A Kerastase kutatásaiból.)
Kezdjük az alapoknál, vagyis az ápolásnál. Amennyiben nem vagyunk tisztában a hajtípusunkkal, érdemes kikérni szakember véleményét, vagyis ellátogatni egy hajdiagnosztikára. Ha megvan az eredmény, már egyszerűbb lesz kiválasztani a megfelelő ápolókat. Nagyon fontos, hogy már a hajmosásnál olyan terméket használjunk, amely erősíti a hajszálainkat, és kifejezetten a problémás területeken hat. Ha például vékony szálú, tartás nélküli a hajunk, használjunk dúsító sampont, balzsamot, a pakolásokat azonban kerüljük, hiszen ezek elnehezíthetik a tincseket.

Szöveg: Oláh Zsófia
Fotó: Frédéric Farré, Lauriane Seigner

További szépségötleteinket keresd 2012. júniusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2012. június]

‘),