Foglalkozása: Főállású Angyal

2013. augusztus 08.
120 pályázat és 20 ezer szavazat után megtalálták a Vodafone Magyarország Alapítvány három hivatásos jótevőjét, a Főállású Angyal pályázat nyerteseit: Lipcseiné Takács Nóra, Weisz Fanni és Lencse Máté szeptemberben kezdik meg angyali küldetéseiket az általuk választott civil szervezeteknél.

Falusi Porta Tanoda – az étel iskolája, mert ételed az életed

Lipcseiné Takács Nóra szociológus, agrármérnök-tanár pályázatának célja, hogy a fiatalok között minél szélesebb körben népszerűsítse a hagyományos gazdálkodási módokat. A Magyar Műhely Alapítvánnyal együttműködésben létrehozott Tanodában a gyerekek testközelből élhetik át a falusi emberek mindennapjait, sőt, tevékenyen közreműködhetnek a programokban. Nóra várakozásai szerint az interaktív foglalkozásokon keresztül (pl.: Gabonától a kenyérig, Malactól a sonkáig) a gyerekek tudatosabb fogyasztókká válnak és jobban megbecsülik a minőségi, helyi termékeket.

Hallatlan Alapítvány – a siket gyerekekért

Weisz Fanni hallássérült modell küldetése, hogy egy siket gyermek megszületése a jövőben ne tragédia, hanem öröm legyen a családban. Tudva, hogy ezen gyermekek 93%-a halló családokba érkezik, Fanni egyik legfontosabb céljának tűzte ki, hogy minden siket gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével. A jelnyelvet 2009 óta önálló nyelvként ismerték el hazánkban, a fiatal modell segítségével pedig minden bizonnyal jelentősen növekszik majd a jelnyelvet ismerők és használók tábora.

Önkéntesek a minőségi integrációért – Igazgyöngy Alapítvány

Lencse Máté az ELTE PPK oktatója és doktorandusz hallgatója egy éven keresztül koordinátorként segíti majd az Igazgyöngy Alapítvány munkáját Toldon és a berettyóújfalui kistérségben. A modellértékű program a mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását, iskolán kívüli tanítását és fejlesztését tűzte ki célul. Máté és önkéntes egyetemista segítői felismerték, hogy az esélyegyenlőség megteremtéséhez az iskola falain túlnyúló támogatás szükséges, így lehet igazán jelentős javulást elérni a szegénységben élő családok életminőségében.

Ha további információkat szeretnétek, látogassatok el a program Facebook-oldalára!