Kamilla királyné egy kegyetlen húzással megakadályozta, hogy Károly király találkozzon fiával

2024. október 11.
Harry herceg nemrég megint az Egyesült Királyságba látogatott, de nem találkozott az édesapjával.
Kamilla királyné Harry herceg 2

Állítólag Kamilla királyné az oka annak, hogy Károly nem találkozott Harry herceggel, amikor a múlt héten az Egyesült Királyságba látogatott. A király állítólag szeretett volna találkozni kisebbik fiával, de a tanácsadója nem tartotta ezt jó ötletnek, ahogy Kamilla sem.

Egy királynéhez közel álló forrás azt a Daily Beastnek, hogy nem szeretnék, hogy a 75 éves király felesleges stressznek legyen kitéve, mielőtt elutazik Ausztráliába októberben. „Ő (Kamilla) volt a fő hangadó, aki arra buzdította Károlyt, hogy lassítson, és vegye lazán a dolgokat. Az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy stresszeljen a Harryvel való találkozás miatt.”

Károly király egyik barátja azonban azt is elmondta a hírportálnak, hogy szeretné, ha Harryvel rendeznék az elhidegülésüket. Egyrészt személyes okokból, másrészt azért, hogy enyhüljön a monarchiára nehezedő nyomás. „A királynak ösztönös érzéke van a keresztény megbocsátáshoz, és a rákdiagnózisa ezt csak kiélezte” – mondta a nevét nem vállaló barátja. „Nem csak azért akarja megoldani a dolgot, mert mindkét fiát szereti, hanem azért is, mert destabilizálta a monarchiát.”

Harry legutóbb azért érkezett Londonba, hogy részt vegyen egy beteg gyerekekkel foglalkozó jótékonysági szervezet eseményén. Egy forrás azt állította a People magazinnak, hogy a herceg ekkor nem is tervezte, hogy találkozik az apjával vagy Vilmos herceggel.

Harry szeptemberben is járt az Egyesült Királyságban, igaz, akkor szomorú okból kifolyólag. Azért utazott ugyanis Európába, hogy részt vegyen nagybátyja, Lord Robert Fellowes temetésén. Az istentiszteleten Vilmos is jelen volt, de állítólag tartották egymástól a távolságot. Harry a tavaly májusi látogatásakor sem találkozott testvérével és apjával. Elhidegülésük miatt csak akkor látták egymást személyesen, amikor Károly februárban bejelentette, hogy rákbetegség miatt kezelik.

Károly fiatalabb fiának akkor romlott meg a kapcsolata a családjával, amikor feleségével, Meghan Markle-lel 2020 elején úgy döntöttek, hogy lemondanak királyi tisztségeikről és az Egyesült Államokba költöznek. A szétszakadt család tagjai közé csak még nagyobb éket vert, amikor a pár többször is rasszizmussal vádolta meg a királyi család tagjait.

Néhány forrás azt állítja, hogy Harry csak abban az esetben hajlandó kibékülni az apjával, ha Károly megadja neki és feleségének azt a védelmet, amit korábban megvontak tőlük, miután kiléptek a királyi családból.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images